Ontspanning tijdens een feelgoodavond

Op zaterdag 30 oktober pakt Kurt Lesaffre (38) uit Kuurne uit met een optreden in zijn gemeente. Nice ’n Easy wordt ee muzikale feelgoodavond die hij samen met een ritme- en een blazerssectie brengt.

Kurt groeide op in Heule waar hij 24 jaar woonde. Nu woont hij met zijn echtgenote Wendy Knockaert en hun dochters Pauline (8) en Justine (8) in Kuurne. Hij werkt als projectbegeleider bij Fluvius.

Kurts leven is doorspekt met muziek en toneel. Hij speelde lang saxofoon bij de Heulse concertband – met deze concertband bracht hij nog een medley rond Elvis – en volgde later negen jaar akoestische gitaar in het Muziekatelier in Kuurne. Hij leerde ook op keyboard spelen. Pas op zijn dertigste begon Kurt zangles te volgen. Hij volgde jazz via het Halewyninstituut en in Kortrijk met jazz-zangeres Vanessa Mattijs. Momenteel volgt hij nog jazz-popzang aan het conservatorium in Kortrijk. Met zijn warme stem wil hij iets doen om mensen een aangename namiddag of avond te bezorgen. Hij treedt op als zanger, in duo met Geert Valcke uit Wervik of met een combo met evergreens en ook Nederlandstalige nummers. In het combo werkt Kurt samen met Geert Valcke, Stany Criel uit Harelbeke en drummer Martijn Minne uit Gullegem. “Elke dag ben ik bezig met muziek.”

Ook toneel spelen deed Kurt al vaak. Hij speelt bij Kotee Koer en speelde in 2007 een monoloog.

Crooner Café

In 2018 wou Kurt graag iets doen met zijn voorliefde voor crooners en toneel. Hij startte Crooner Café op als muzikaal toneelstuk. Crooner Café ging echter verder. “Er werden een paar optredens in gegeven met pianist Geert Valcke.

Crooner Café was het eerste project van Kurt en blijft bestaan voor eigen georganiseerde projecten.

Musicals

Zijn passie voor muziek en zang kon Kurt in 2019 combineren toen hij één van de solistenrollen in de musical ‘In de schaduw van Napoleon’ van Harmonie Eendracht Aalbeke wegkaapte. Daarna was hij ook figurant in de spektakelmusical ’40-’45 van Studio 100.

The Love Story

Het tweede project werd in februari 2020 ‘The Love Story’waar Kurt samenwerkte met bigband BbKey, een liefdesverhaal met een aantal scènes die de lijm waren tussen gekende liedjes uit de tijd van de crooners. Kurt is de vaste zanger van BbKey.

Nice ’n Easy

In het begin van de coronaperiode dacht Kurt dat mensen wel nood zouden hebben aan ontspanning en hij wou daarom iets doen met feel good muziek. “Met Nice ’n Easy willen we het ontspannend gevoel weerspiegelen in de muziek. Terwijl bij The Love Story aan de hand van de liedjes een verhaal gecreëerd werd, hebben we het nu anders aangepakt. Er zit niet echt een verhaal in, maar het gevoel dat bij de liedjes hoort is ‘feeling good’.”

Kurt die zingt werkt samen met een ritmesectie bestaande uit pianist Geert Valcke, drummer Dieter Hinnens uit Zwevegem, gitarist Tijn Huylebroeck van Wenduine en Peter Van Hoe uit Harelbeke op basgitaar en contrabas.

Kurt koos de liedjes en Geert deed de muzikale uitwerking. “Ik ben vereerd om met zo’n goede muzikanten te mogen werken”, aldus Kurt.

Een blazerssectie bestaande uit Stany Criel met sax, Jozef Seynaeve uit Heule met de trombone en Frederik De Smet uit Wevelgem met de trompet.

Nice ’n Easy is het derde project van Kurt. Het werd verplaatst, want normaal was het op 12 voorzien. Nu vindt het plaats op zaterdag 30 oktober om 20 uur in de Sint-Pieterszaal in Kuurne.

In twee keer drie kwartier worden twintig liedjes gebracht. Er is regelmatig variatie in bezetting en stijl en er zijn een paar leuke extra’s waarover Kurt niets wil verklappen.

Het publiek zal aan tafeltjes zitten op niet gereserveerde plaatsen.

Reserveren voor Nice ’n Easy op zaterdag 30 oktober om kan via info@kurtlesaffre.be of via 0473 61 21 66 – In voorverkoop betaal je 10 euro en aan de deur 12 euro.

https://www.facebook.com/kurt.lesaffreartiest

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.