Search

Ontbijt als afsluiter van een jaar samenwerking

copyright foto Els Deleu

Het hele schooljaar werd er een samenwerking opgezet tussen het SPWe en het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem.

Het eerste jaar B kwam om de week op donderdagmorgen voor het vak ‘Voedingsatelier’ naar het woonzorgcentrum en de andere week kwam het tweede jaar B voor het vak Maatschappij en Welzijn. Ze gebruikten er de orangerie om er vaardigheden te verwerven. “De weken dat we niet naar het woonzorgcentrum kwamen, gebruikten we om beurt de keuken van de school”, vertelt leerkracht Isabel Masselis die met leerkracht Sarah Soetaert afwisselde. “We apprecieerden het dat we het hele schooljaar mochten komen, anders zou er meer theorie moeten gegeven worden.”

In het woonzorgcentrum is men ook opgetogen over de samenwerking. “De jongeren kwamen op die manier in contact met de zorg en kregen respect voor oudere mensen. Ze oefenden ook hun sociale vaardigheden naar de bewoners toe”, stelt Laurie Saelens, hoofd paramedici in het woonzorgcentrum. “We zijn ook altijd op zoek naar vakantiejobs, en misschien kunnen we er hier wel uit putten of kiezen ze later voor een job in de zorgsector.”

Er werden ook vaardigheden geoefend naar de toekomst toe. “Bewoners en jongeren leerden van elkaar en onze bewoners waren trots om hun eigen vaardigheden te tonen.”

“De jongeren werden eens ingezet om desserts te maken voor over de middag, maar kwamen ook op de afdelingen voor logistiek werk en ze deden huishoudelijke taken. Ze boden ons ook hulp voor de Lichtjeswandeling en de Kerstmarkt, vertelt Yessie Vanderhispallie, die van uit de buurtzorg in Sint-Camillus de samenwerking met de scholen regelt. “We zetten er op in dat zowel kinderen uit het kleuter en het lager als jongeren uit het middelbaar naar ons woonzorgcentrum komen. We kijken ernaar uit om ook volgend jaar opnieuw samen te werken!”

Op donderdagmorgen 6 juni was de laatste les. Voor de gelegenheid kwamen de leerlingen uit de twee klassen samen naar Sint-Camillus. Ze maakten een ontbijt klaar en mochten er daarna zelf van genieten.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.