Olly Wannabe zette zijn carnavalperiode in

copyright foto Els Deleu

De aftrap van de verkiezingsperiode voor Prins Carnaval in Gullegem gaf Olivier Verstraete – Olly Wannabe – op 11 november om 14.11 uur samen met enkele leden van carnavalsvereniging De Losse Pols in Café Den Osse in Gullegem.

Olivier vindt de Orde van de Vlaskapelle vooral een hele mooie organisatie. “Ik vind het fantastisch dat het Carnaval in Gullegem op zo’n professionele manier georganiseerd wordt.”

“Twee zonen van mijn neef namen al deel aan de prinsverkiezing en één ervan, Thomas Thermote, werd prins. De hele sfeer die rond die prinsverkiezingen hangt deed me enkele jaren geleden ook zin krijgen om eens deel te nemen. Toen ik zou deelnemen was er corona en er was geen echte verkiezing. Vorig jaar supporterden we voor Tjorven, die een zoon is van vrienden van ons en die uiteindelijk Prins Carnaval werd precies 30 jaar na zijn grootvader. We hebben dus vorig jaar Tjorven geholpen en ondertussen heb ik ook heel wat geleerd.” Nu is Olivier één van de kandidaten voor de prinsverkiezing van 2023.

Wie is Olivier?

Olivier Verstraete (40) is getrouwd met Heleen Viaene. Het koppel heeft met Loïc (11) en Lenke (9) een zoon en een dochter.  Olivier en Heleen runnen de zaak ‘Quicksteel’ in de Bankstraat in Gullegem. Ze produceren zelf stalen frames.

“Ik woon al 18 jaar in Gullegem”, vertelt Olivier, die uit Lendelede afkomstig is. Zijn vrouw Heleen komt uit Ingelmunster. Het koppel woonde eerst in de Klijtstraat.

In zijn vrije tijd gaat Olivier vaak naar activiteiten die er te doen zijn. Hij houdt ook van kaarten en doet dat in Lendelede. Hij gaat ook naar de sport van zijn kinderen kijken.

“Eigenlijk is ook mijn werk mijn hobby”, geeft hij toe.

Carnavalstoet

Tijdens de carnavalstoet in Gullegem is het altijd feest bij Olivier en Heleen. “Dan komt er een koelkast onder de carport en staan er partytafels op de oprit. Onze vroegere buren van in de Klijtstraat komen dan bij ons naar de stoet kijken. We hielpen in die straat vroeger de straatfeesten organiseren.”

Olly Wannabe

Olivier komt naar de Prins Carnavalverkiezing als Olly Wannabe, het ietwat brutale aapje dat in de showbizz wil geraken. “Hij wil uiteindelijk eindigen als Olly Wannabe Prins,” aldus Olivier.

Olivier heeft sympathie voor verschillende verenigingen en zal ze allemaal bezoeken. “Ook anders zijn we op veel activiteiten aanwezig. We engageren ons vaak met ons bedrijf, zo maakten we de bruggen voor de cyclocross, frames voor Kokopelli, het frame voor het podium van de Jeugdfeesten… Onze kinderen zijn lid van Chiro en KSA, onze zoon speelt voetbal in Gullegem en onze dochter gaat in Moorsele turnen.” Olivier rijdt ook met de vrachtwagen naar het kamp van KSA De Grietjes.

Olivier plant tal van verrassingen in aanloop naar de verkiezingen.

Hij wordt alvast gesteund door zijn vrouw en ook zijn kinderen vinden het fijn. “We zullen er vooral een mooi feestje van maken”, besluit hij.

error: De inhoud is beschermd!