OKRA Bissegem viert 65ste verjaardag

copyright foto Els Deleu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De leden van OKRA Bissegem vierden op zondag 10 oktober de uitgestelde 65ste verjaardag van hun vereniging. Het feest zou normaal in juni 2020 plaatsvinden, maar om de gekende redenen moest de feestviering uitgesteld worden.

De KBG (Kristelijke Beweging van Gepensioneerden) groeide in Bissegem uit een groepje gepensioneerden die af en toe een kaartje legden in de ‘Patronage’ in Bissegem. Dit werd later het Parochiaal Centrum.

Onder impuls van gewezen burgemeester André Debackere en André Durnez, nonkel van Jacques die ondertussen al 18 jaar voorzitter is van de vereniging werd in mei 1955 KBG Bissegem gesticht. De vereniging werd ‘De Bond van de Ouderdomsgepensioneerden genoemd.’ Na de eerste voorzitter Cyriel Tanghe volgden nog Cyriel Depraetere, Remi Vanhoutte samen met Julia Tanghe, en Arthur Catteeuw samen met Marcella Dendooven. Sinds 2003 is Jacques Durnez voorzitter van de vereniging die ondertussen veranderd is van naam. Nu is het OKRA wat staat voor Open, Kristelijk, Respectvol en Actief.

Feest

Op zondag 10 oktober kon dan eindelijk het feest voor de 65ste verjaardag plaatsvinden. Er werd gestart met een misviering in de Sint-Audomaruskerk in Bissegem. Na een huldiging van de verdienstelijke bestuursleden volgde een receptie en een uitgebreide maaltijd. Daarna konden de aanwezigen genieten van een optreden.