Search

Nu ook lokale wijn en koffie op het bierfestival

Carlo De Winter is één van de organisatoren (copyright foto Els Deleu)

In de Porseleinhallen aan het Cultuurpad in Wevelgem vindt op zaterdag 8 en zondag 9 oktober de tweede editie van het Groot-Wevelgems Bierfestival plaats.

De VZW Gilde van de Wevelgemse Brouwers die vertegenwoordigd wordt door Karen Decoene, Kurt Decoene en Carlo De Winter organiseert het festival. De medewerkers zijn Gerben De Winter, Sander D’Hespeel en Jeroen Verhagen.

De deelnemende brouwerijen uit Groot-Wevelgem zijn Brouwe Bier, Brouwerij Bux, Brouwerij De Ranke & Kerkom, Brouwerij Gulden spoor en De Feniks, Brouwerij Lechasseur, Brouwerij Stefanus en Ox Brewery.

“In aanvulling bij vorig jaar serveren we dit jaar ook wijn uit Wevelgem van Wijngaard Den Eik. Ook de koffie van Grootmoeders Koffie komt uit de eigen gemeente.”

De organisatoren vonden lokaal ook veel andere producten en omkadering. Er zijn foodtrucks en er staat een springkasteel voor de kinderen en er zijn volksspelen voor jong en iets minder jong.

Op zaterdag 8 oktober is het bierfestival van 14 tot 23 uur geopend. Op zondag kan je er al vanaf 11 uur terecht. Dan is het open tot 19 uur.

Op zondag kan je om 14 uur aanschuiven bij Zytholouic voor een degustatie van Wevelgemse bieren vergezeld van hapjes met als ingrediënt Wevelgems bier. Hiervoor reserveer je via https://gwbf.be/shop#!/products/zytholouic-sessie–0x27–0x22-bieren-met-hapjes-0x22-

De inkom bij het bierfestival is gratis. Je betaalt wat je eet of drinkt. Deelnemen aan de foodpairing sessie op zondag kost 28 euro. Daarin zijn drie hapjes met bier en daarna zes degustatieporties inbegrepen. Daar leer je meer over met de hulp van informatiefiches. Per bier komt een ingrediënt aan bod om aan foodpairing te doen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.