Search

Nog slechts een honderdtal kaarten beschikbaar

Christophe en Mathis Rommens

Voor Harelbeke Schlagert op 15 juni vanaf 18 uur in het CC Het Spoor in Harelbeke zijn er nog slechts een honderdtal kaarten beschikbaar. “Voor de VIP-kaarten moet je zelfs nog veel sneller zijn, want deze zijn bijna uitverkocht”, stelt Christophe Rommens van de vzw DMS die het schlagerfestival organiseert.

Op de affiche prijken onder meer Willy Sommers en Christoff.

Nieuw op Harelbeke Schlagert dit jaar is Wim Soutaer.

Ook Swoop, Danny Diego en Johan Veugelers komen terug.

Jordy Vannet is een West-Vlaams talent uit Brugge die ook naar Harelbeke afzakt.

Kaartenverkoop

De VIP-kaarten zijn bijna volledig uitverkocht. “Na de verlofperiode waren er al 30 van de 200 beschikbare VIP-kaarten de deur uit”. De VIP-prijs kreeg vorig jaar een upgrade van 75 naar 150 euro, maar voor die prijs krijgen de VIP’s nu een driegangenmenu waar ook de drank vanaf het aperitief tot het einde van het laatste optreden inbegrepen is. De sponsorpakketten slaan ook goed aan.”

In het CC Het Spoor kunnen de organisatoren 500 mensen, onder wie 200 VIP’s zetten.

Er zijn nog een tiental VIP-kaarten en een honderdtal gewone kaarten aan 35 euro beschikbaar. “Elke week worden nog kaarten verkocht. We denken dat we tegen april zullen uitverkocht zijn”, zegt Christophe. “Doordat we vorig jaar al met de kaartenverkoop startten, hebben we geen druk en geen stress voor onze kaartenverkoop.”

Kaarten kan je bestellen via https://shop.ticket.monster/event/harelbeke-schlagert-2024-4x26d2?fbclid=IwAR2V0YK6U5PoRKYETFG4CcvyhJBbH65jeugsELIeTs_yyBPOym5Ji4S1QEM

Volgend jaar een groots muziekfeest

De vzw DMS betaat uit Christophe Rommens, zijn zonen Guillaume en Mathis, Jermy Buyck, Bram Vandoorne en Bert Vanhauwaert. Behalve Bert die in Lauwe woont, zijn het allemaal Harelbekenaars.

Sedert 2013 wordt Harelbeke Schlagert jaarlijks georganiseerd. Ondertussen al voor de 9de keer en was corona er niet geweest was het al 11 keer. Volgend jaar willen we voor de tiende editie een trapje hoger gaan met een groots muziekfeest, maar we zijn er nog niet uit wat het juist zal worden. We willen zeker voor nog enkele grote namen gaan. In open lucht organiseren voor meer mensen, is een te groot risico. We kunnen dat natuurlijk niet alleen en zullen steun nodig hebben. In 2022 plaatsten we een hele grote tent op het toen vernieuwde Marktplein van Harelbeke, maar door alle kosten dat dit met zich meebrengt, was de winst zelfs met zoveel meer volk dezelfde.”

Geschiedenis

Harelbeke Schlagert groeide uit een evenement voor de voetbal. Christophe was toen voorzitter van de voetbal in Harelbeke. “Aangezien er feestelijkheden waren, stond er toch een tent en die wilden we ten volle benutten. We pakten uit met een schlagerfestival, en dat sloeg aan. Het was een succes dat we verderzetten. Toen ik niet meer betrokken was bij de voetbal, richtten we vanaf de vijfde editie de vzw DMS op, en organiseerden we ‘Harelbeke Schlagert’ verder voor het goede doel.”

Dit jaar is het goede doel opnieuw Het Ventiel, de organisatie met een buddywerking voor mensen met jongdementie. “Gudrun Callewaert uit Hulste is hier de drijvende kracht. In al die jaren konden we ondertussen al zo’n 15.000 euro aan die vereniging schenken”, zegt Christophe trots.

Quiz

Voor de derde keer organiseert de vzw DMS ook ten voordele van Het Ventiel een muziekquiz. Deze vindt plaats in het CC Het Spoor in Harelbeke op zaterdag 16 november om 19.30 uur. “Ploegen van vier personen kunnen er op een fijne en ludieke manier deelnemen aan de quiz die we zelf maken. Ieder van ons bestuur maakt minstens één ronde. Enkele bekende artiesten stellen dan ook een vraag. Ploegen die willen deelnemen betalen 20 euro per ploeg en kunnen inschrijven via vzwdms@gmail.com

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.