Search

Noella vierde haar 101° verjaardag

Noëlla Lainez (copyright foto Els Deleu)

Op dinsdag 31 mei vierde Noella Lainez uit Heule haar 101° verjaardag met haar familie. Deze kranige en alerte dame werd geboren op 31 mei 1921. Ze kreeg op haar verjaardag het bezoek van schepen Stephanie Demeyer.

Noella werd in Sint-Eloois-Winkel geboren, maar verhuisde al snel naar Sente. Haar ouders waren Adolf Lainez en Irma Leenknecht. Noella had één broer en zes zussen. Doordat er 7 meisjes op een rij geboren werden, werd de koningin – dat was toen koningin Elisabeth – meter van het zevende meisje en kreeg dat meisje de naam van de koningin. Jammer genoeg stierf Noella’s jongste zusje Elisabeth veel te vroeg.

Noella trouwde op 3 april 1948 met Jules Felhoen die overleden is. Het koppel runde een schoenenwinkel in de Kortrijksestraat in Heule. Duizenden schoenen hebben ze er hersteld. Jules maakte zelfs nog schoenen voor prinses Marie-José. Naast het werk met de schoenen deed Noella nog retouches. Al 73 jaar woont Noella in de gewezen schoenenwinkel. Tot ze 90 jaar was deed ze haar boodschappen met de fiets. Op die leeftijd deed ze nog een jeepsafari door stof en zand in Malta. Noella danste en turnde als hobby, en ze is nog altijd enorm lenig. Enkel het gehoor en het zicht laten het een beetje afweten.

De vier kinderen zijn Nicole, wijlen Marc, Christine en Geert. Er zijn ook al 9 kleinkinderen, 15 achterkleinkinderen en 3 achter-achterkleinkinderen.

Een constante bij de familie Felhoen is het uniform. Jules was ere-adjudant bij de brandweer Heule, Nicole was afdelingshoofd van het Rode Kruis van Heule en later Kortrijk, waar ze nog in het Rode Kruis is, Marc was Adjudant bij de vrijwillige brandweer van Heule, Christine was douanebeambte en Geert beroepskorporaal bij de brandweer van Kortrijk, later FLUVIA.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.