Search

Nieuwjaarsconcert op Weense wijze

Muzikanten van Moed & Vlijt met burgemeester Francis Benoit (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 7 januari vindt er om 19.30 uur een nieuwjaarsconcert in Weense stijl plaats in de Sint-Pieterskerk in Kuurne. De dirigent is Victor Herman uit Harelbeke/Izegem.

Dit betreft een organisatie van de gemeente Kuurne als start voor de feestelijkheden voor de viering van 900 jaar Kuurne dit jaar. Het concert wordt uitgevoerd door de Koninklijke Harmonie Moed & Vlijt uit Kuurne.

“Op vraag van de gemeente brengen we een concert in Weense stijl”, vertelt Johan Hugelier, voorzitter van Moed & Vlijt. “Er zal dus vooral klassieke muziek te horen zijn, maar ook bewerkingen van klassieke muziek en soms moderne arrangementen.”

Het concert bestaat uit drie delen. Voor het eerste deel zorgt de jeugdharmonie Gioventu en het jeugdpopkoor Viva onder leiding van Lien Vanhauwaert.

Home Alone, Favorite Things, Edelweiss, Doremi en Happy New Year kan je dan beluisteren.

In het tweede en derde deel onder leiding van Victor Herman is er bij de 15 nummers die dan nog gespeeld worden vooral muziek van Strauss te horen maar er komen ook andere componisten aan bod. De Kuurnenaren en andere luisteraars kunnen in het tweede deel  ook kennismaken met de Hymne voor Kuurne die door Jos Wylin geschreven werd.

Net zoals het nieuwjaarsconcert op televisie wordt er ook afgesloten met ‘An der schönen Blauen Donau’ en de ‘Radetsky Marsch’.

Het concert vindt plaats in de Sint-Pieterskerk in Kuurne en vangt aan om 19.30 uur. De deuren openen om 18.45 uur.

Tickets aan 9 euro bestellen kan via https://www.kuurne.be/nieuws/nieuwjaarsconcert-900-jaar-kuurne-kh-moed-vlijt

Er wordt aangeraden om snel te zijn want bij het ter perse gaan van dit artikel waren er nog slechts 50 plaatsen beschikbaar.

Je kan op woensdag 4 en vrijdag 6 januari ook tickets kopen bij de Vrijetijdsdienst van Kuurne in de Boomgaardstraat 134. De loketten zijn geopend van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.