Search

Nieuwe Kortrijkse schepen is gekend

Burgemeester Ruth Vandenberghe, schepen Arne Vandendriessche en Wouter Allijns (copyright foto Els Deleu)

In het stadhuis van Kortrijk werd op woensdag 20 oktober de nieuwe schepen van onder meer Economie en Sport voorgesteld, nadat huidig schepen Arne Vandendriessche uit Heule dinsdag meldde uit de politiek te stappen omwille van beroepsbezigheden.

Wouter Allijns (40) uit Bellegem zal zijn taken overnemen.

Schepen Arne Vandendriessche stelde woensdag Wouter voor als zijn opvolger. “We zijn samen in de politiek gestapt”, vertelde Arne die net zoals Wouter in 2012 voor de eerste keer op de lijst van Open VLD stond. “We werden samen ineens verkozen.” Wouter werd in 2016 fractieleider voor zijn partij nadat Arne schepen werd. De laatste verkiezingen stonden Arne en Wouter op de lijst van Team Burgemeester.

Wouter

Wouter Allijns groeide op in Lauwe. “Vrij snel ging ik voor de belangrijkste zaken naar Kortrijk”, vertelt Wouter die school liep in het Sint-Amandscollege en voetbalde in Kortrijk. “Ik werd snel verliefd op onze stad.

Nu woont Wouter met zijn gezin in Bellegem. Hij is de fiere papa van Flore-Féline (12) en Laurien-Alixe (bijna 11).

“Ik ben zelf tevreden dat er na jaren weer iemand in het college zetelt die in het zuiden van Kortrijk woont en ik wil de stem zijn voor de meer dan 10.000 inwoners uit deze regio.”

“Economie en sport zijn op Wouters lijf geschreven”, vertelt Arne. Wouter pikt in dat hij zelf een groot sportliefhebber is. “Ook economie zit in mijn bloed. Mijn grootouders langs beide kanten waren ondernemers. Langs vaders kant runden mijn grootouders een meubelzaak en langs moeders kant hadden ze feestzalen in Rollegem.”

Wouter geeft alvast mee dat hij de ambitie heeft om het even goed te doen. Als fractieleider kon hij al ervaring opdoen door overleg met het schepencollege over dossiers.

Wouter gaat voltijds voor het schepenambt. Hij werkte tot nu als Sales Manager voor MHC Nederland. “Ik had de kans om op het werk door te groeien naar een Europese functie, maar politiek is iets wat ik graag doe en als ik dan economie en sport kan doen, dan spreekt de passie en haalt het hart het van het hoofd”.

Wouter is eerder gekend als verzoenend. Hij vindt dit mooi om te horen. “Ik ben iemand van de samenwerking, net zoals het beleid”, zegt hij. “Als we de beste stad willen worden moeten we samenwerken met de fractieleiders en de oppositie. Ik heb voor het persmoment ook persoonlijk de fractieleiders ingelicht en dit werd zeer geapprecieerd.”

Wouter is dankbaar voor de kans die hij krijgt. “Dat Arne vertrekt is natuurlijk een groot verlies voor de partij én voor de Kortrijkse politiek. Arne heeft veel in gang gezet.”

Samen met Arne zal Wouter nog inlopen en op de gemeenteraad van 15 november wordt Wouter dan ingezworen.

Koen Byttebier neemt Wouters taak als fractieleider van Team Burgemeester over. “Hij is een ervaren rot in het vak”, luidt het. Verder wordt er niet geschoven met bevoegdheden en neemt Wouter het volledige pakket over van Arne.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.