Nieuwe kaartersclub in jarig café

Tommy Vandenbulcke (copyright foto Els Deleu)

Tommy Vandenbulcke (46) startte deze maand met een kaartersclub in zijn Café ’t Schuttershof in Marke. De kaartingen worden georganiseerd op donderdagnamiddag.

“Kaartersclub ‘De Kloppers’ in Marke stopte, en ik koos ervoor om ook op donderdagnamiddag – hetzelfde kaartmoment van De Kloppers – de kaartnamiddagen van ‘Manillenkaarting ’t Café Schuttershof’ te organiseren”, begint Tommy Vandenbulcke, zaakvoerder van Café ’t Schuttershof in de Markekerkstraat in Marke.

Jarig café

Café ’t Schuttershof is ook jarig in 2023. “Op 6 maart zal het 25 jaar zijn dat ik in het café sta”, vertelt Tommy.

Tommy nam het café over van zijn mama Jeannine Creupelandt die het op haar beurt op 1 april 1982 overnam van Johnny Goeghebeur.

“Ik was beginnen werken in warenhuis Battard in Marke”, vertelt Tommy. “Mijn mama stopte eind december 1997. Ik ben er dan ingekomen, en op 1 februari sloot het café om er verbouwingen uit te voeren. Op 6 maart 1998 is het Café ’t Schuttershof dan echt opengegaan op mijn naam.”

’t Schuttershof is een eenmanszaak. “Ik krijg natuurlijk wel de hulp van mijn vrouw Cindy Van Elslander, met wie ik dit jaar 30 jaar samen ben. Zij is wel altijd blijven werken. Ze werkt bij Geldhof in Heule.”

In het jaar 2000 werd de huiige zaal bij het café gebouwd.

Verschillende clubs zijn gehuisvest in Café ’t Schuttershof. Het zijn Wielerclub Marke, het Savatteschieten, de Markse Vissers, Vinkenmaatschappij De Leiezangers, voetbalploeg SK Marke, Pokerclub ’t grof Geschut en sinds dit jaar nu ook de Kaartersclub Manillenkaarting Café ’t Schuttershof.

Kaartersclub Manillenkaarting Café ’t Schuttershof

Tommy kon tijdens de eerste twee speeldagen al verschillende tafeltjes met kaarters vullen. “We kunnen nog altijd groeien”, aldus Tommy.

Tijdens de 20 speeldagen worden telkens 3 bomen tot aan 101 gekaart. “We vragen om tegen 14.15 uur aanwezig te zijn om de tafels te loten, zodat we om 14.30 uur kunnen beginnen.” De deelnameprijs van 2 euro per kaarting wordt in mindering gebracht op de bijdrage voor het souper.

Er zijn maandelijks gemiddeld 2 speeldagen, behalve in februari waar er maar één is en november waar er drie zijn. In juli en augustus wordt er niet gespeeld.

“Op het einde van het jaar wordt een klassement opgemaakt waar de 15 beste uitslagen tellen.”

Tommy regelde dat er de donderdagen wanneer er niet gekaart wordt ’s namiddags, pokeravond is vanaf 19.30 uur.

Wie wenst deel te nemen kan zich aanmelden in Café ’t Schuttershof in de Markekerkstraat 24 op één van de speeldagen om 14.15 uur.

De speeldagen in 2023 zijn 2 februari, 2 en 16 maart, 6 en 20 april, 4 en 25 mei, 15 en 29 juni, 7 en 21 september, 5 en 26 oktober, 2, 16 en 30 november en 14 en 21 december.

error: De inhoud is beschermd!