Nieuwe en gerenoveerde hondenloopweides in Kortrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onlangs scoorde Stad Kortrijk nog uitstekend op een uitgebreide analyse van dierenwelzijnsorganisatie GAIA. De afgelopen en komende maanden werd en wordt extra ingezet om 5 bestaande hondenloopweides op te waarderen en te investeren in 2 nieuwe hondenloopweides.

Nieuwe weides in Marke en Kortrijk

Er zijn nieuwe hondenloopweides met speelheuvel en ook zitbanken aan OC ’t Cirkant aan de Hellestraat 6 in Marke en op Langwater aan het einde van de Roger Carettestraat in Kortrijk. Deze in Marke is 2.000 vierkante meter groot met een tunnel en deze in Kortrijk is 1.100 vierkante meter groot met een betonbuis.

Gerenoveerde weides in Kortrijk en Heule

De hondenweides ‘Park Blauwe Poort’ aan de Emmanuel Vierinwandeling in Kortrijk, ‘De Warande’ in Heule (kruispunt Izegemsestraat – Hoge Dreef)  en ‘Kransvijver’ aan Schakeldries in Heule werden gerenoveerd.

Te renoveren weides in Kortrijk en Bissegem

De hondenloopweides ‘3 Hofsteden’ in Kortrijk en ‘Vlienderkouter’ in Bissegem worden gerenoveerd.

Afspraken en infosessie

Voor een succesvol gebruik van de hondenloopweides plaatste de stad infoborden om duidelijke afspraken te maken. “Samen met een aantal tips maken we hondenbaasjes bewust om het aangenaam te maken voor iedereen”, besluit schepen van Dierenwelzijn Bert Herrewyn.

Op donderdag 16 juni vindt in het Dakcafé van het stadhuis een infosessie plaats over hoe honden en katten gelukkiger te maken. Met deze infosessie wil de Adviesgroep Dierenwelzijn het publiek warm maken voor meer welzijn van deze die geen stem hebben.