Search

Nieuw bestuur en voorzitterswissel bij Jong N-VA 1302

De leden van de jongerenafdeling van N-VA in Kortrijk, Harelbeke, Kuurne en Zwevegem, nl. ‘Jong N-VA 1302’ hield op zaterdag 4 december haar tweejaarlijkse bestuursverkiezingen. Na drie jaar geeft Giovanny Saelens ook de voorzittersfakkel door aan Mike Verslijpe uit Kortrijk.

Met Mike Verslijpe kent de afdeling een nieuwe voorzitter. Mike is 24 en woont op Overleie. In het dagelijks leven is hij Supply Chain Coordinator.  Hij is sinds 2019 bestuurslid van Jong N-VA 1302 en was de voorbije bestuursperiode secretaris. Hij volgt Giovanny Saelens uit Heule op die sinds februari 2019 voorzitter was van Jong N-VA 1302. “Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg van de groep om dit voorzitterschap op te nemen”, reageerde hij. “Jong N-VA 1302 is de grootste en meest actieve jongerenpartij van Kortrijk en omstreken. Ik hoop dat we de groei ook de komende jaren kunnen aanhouden en jongeren verder kunnen stimuleren om zowel hun stem te laten horen als hun interesse in de politiek aan te wakkeren.”

Giovanny die afgelopen week 30 jaar werd blijft nog actief als bestuurslid van de afdeling. “Mijn 30ste is een symbolisch moment om de fakkel door te geven aan een jongere voorzitter”, stelt hij. “Zeker voor de corona-uitbraak hebben we heel wat activiteiten georganiseerd, maar ook nadien bleven we geregeld ludieke acties organiseren en politieke voorstellen lanceren. Ik ben er zeker van dat Mike de geknipte opvolger is om Jong N-VA 1302 in de goede richting te sturen. Hij is een geëngageerd persoon met een duidelijke visie.

Anke Seynaeve uit Kortrijk werd verkozen tot secretaris en Laurens Goeminne uit Harelbeke tot penningmeester.

De nieuwe bestuursploeg die de komende twee jaar aan zet is bestaat naast de vier genoemde personen nog uit Jonas Van den Brande en Maxim Vlieghe, beiden uit Kortrijk, Ine Vandenbulcke uit Bissegem, Jean-Baptiste Tobler uit Aalbeke, Emma Debaere en Koen Destoop, beiden uit Harelbeke, Wout Patyn uit Bavikhove, Frédéric Hénonin en Arthur Buckens, beiden uit Zwevegem, Tom Verkest uit Otegem en Guus Maebe uit Moen.

Vlaams Volksvertegenwoordiger en Schepen van Cultuur in Kortrijk Axel Ronse was aanwezig op de bestuursverkiezing. Hij gaf in een inspirerende speech het belang van de jongerenafdeling aan.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.