Search

Nicje ‘Lampadaire’ zingt live op Carnaval

We gingen op bezoek bij Nic Pycke (48) in Wevelgem. Hij is één van de twee kandidaten om zaterdag Prins Carnaval te worden bij de Stekselorde in Moorsele. Nic werd in de voorbije jaren al twee keer Regenboogprins in Roeselare.

Nic groeide op in Oudenaarde. “Dan verhuisde ik met mijn ouders naar Kortrijk. Daar waren ze zelfstandig in de horeca.” Nic werkte 15 jaar als kok in Byblos in Kortrijk. Dan zwermde hij uit en volgde hij de liefde naar Halle. Daar deed hij discobars en karaokesystemen.

Later kwam hij terug naar Zuid-West-Vlaanderen. Voor hij zich in Wevelgem kwam vestigen, woonde hij nog in Lauwe en Rekkem. Nic werkt ondertussen al vijf jaar in Bellewaerde.

Het hele jaar is Nic in zijn vrije tijd bezig met carnaval. Hij is ook één van de bestuursleden van Paradijs Kermis in Rekkem, waar hij onder meer de outdoor planning doet en de stoet plant.

Hij doet onder de naam ‘Nikki Denise’ ook travestieshows, waar hij ook live nummers brengt. “Mijn hobby’s liggen dus vooral in het showgebeuren en het amusement. Leute en plezier maken zijn mijn favoriete bezigheden!”

Daarnaast kookt Nic graag en houdt hij van zwemmen.

“Ik hoop dat ik prins carnaval word in Moorsele, zodat ik ook bij de Stekselorde kan meedraaien!”

Carnaval

In Halle rolde Nic in het Carnaval door vaak op carnavalparty’s te draaien. Ook als hij weer in West-Vlaanderen woonde liet hij het carnaval niet los. In 2016 nam hij deel aan de verkiezing van de Regenboogprins in Roeselare. Hij werd er tweede van de vier kandidaten. “In 2018 nam ik weer deel en voerde ik een jaar lang campagne.” Nic won na een zware strijd en werd Regenboogpins. Hij werd daardoor opgenomen in de Confrerie Rodenbach en werd voor vijf jaar erelid van Rodenbach Carnaval. Hij toont hier trots de certificaten van. In 2022 haalde Nic voor de tweede keer de nationale titel van Regenboogprins.

De Stekselorde

Nic kent verschillende mensen van De Stekselorde en werd er gevraagd of hij het niet zou zien zitten om eens mee te doen aan de prinsverkiezing in Moorsele. “Ik zag dat wel zitten en schreef me al vroeg in. Je kan maar leute maken hé!”

Nic zetelde bij de Stekselorde als Regenboogprins nog in de jury voor het kindercarnaval.

Nu is hij goed gestart met zijn campagne, hij is ook zijn 15 sponsors met onder meer hoofdsponsor Werviks Gebak dankbaar. “Omwille van gezondheidsredenen kwam de campagne wat laat op gang, maar nu ga ik er helemaal voor! Ik ga zeker live zingen en nam al een single op. Ik heb gewoon mijn act wat moeten inkorten.” Nic krijgt veel steun van zijn running-mate Joachim Butin uit Poperinge.

Lampadaire

Nic is in carnavalmiddens beter gekend als ‘Lampadaire’. Die naam kreeg hij toen hij gedurende zijn eerste carnavalsverkiezing in een hotelkamer een lampekap opzette, begon te zingen en er filmpjes van maakte. “Ondertussen heb ik zelf een lampekap verwerkt tot een hoofddeksel met verlichting in”, zegt Nic, die wel creatief is.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.