Nesten is de grootste Kuurnenaar ooit!

Leonie en Gommaar Delneste (copyright foto Els Deleu)

In een uitverkochte Kubox werden op zaterdag 9 december de Ku poll awards uitgereikt op het einde van het jaar waarin Kuurne 900 jaar bestaat. In verschillende categorieën werden de beste Kuurnenaars, Kuurnse organisaties, event, bier, verenigingen en handelszaken gezocht. Iedereen kon hiervoor meedoen aan een stemming.

Nesten, de karikaturist die vijf jaar geleden overleed, werd door de Kuurnenaars aangeduid als de grootste Kuurnenaar ooit. “Vijf jaar na zijn overlijden, zijn ze hem nog altijd niet vergeten”, zegt burgemeester Francis Benoit. “Nesten haalde 55 % van de stemmen.”

De award werd in ontvangst genomen door Gommaar en Leonie, zijn twee kinderen. Ook Nestens weduwe zat in de zaal, maar bleef liever op de achtergrond.
In heel Vlaanderen hangen karikaturen van Nesten. Op de vraag hoeveel hij er ooit zou gemaakt hebben, moeten zijn kinderen het antwoord schuldig blijven. Het zijn er gewoon héél veel.

De Kuurnenaars mochten ook kiezen welke Kuurnenaar ze eens uit de kleren wilden zien gaan. Ze kozen massaal voor de burgemeester Francis Benoit.

De aanwezigen kregen een ludiek filmpje voorgeschoteld, waar de burgemeester uit de kleren ging. Het filmpje werd gemaakt door studenten van de Hogeschool Howest, waar de burgemeester ook nog les geeft. Het werd gemaakt met behulp van Artificiële Intelligentie.

Dit filmpje wordt later nog aan dit artikel toegevoegd.

De beste zanger werd Herbert en beste zangeres Lien Vanhauwaert. Piet Huysentruyt was de beste mediafiguur.

Oshin Derieuw die bokst werd de beste sportfiguur ooit.

De Chiro was de beste jeugdbeweging, Eendracht Kuurne de beste sportvereniging en Okra de beste volwassenenvereniging.

Diedjies bleek de beste dancing en 7080 de beste DJ.

De beste buurtwinkel ooit is Bij Dirk, de beste slager ’t Charcuterietje en het beste bier is de Ezel.

Het beste Event zijn de Ezelsfeesten met als belangrijkste partners de Orde van de Ezel, het Braderiecomité, het gemeentelijk feestcomité, de joggingclub en de Gemeente Kuurne.

Na de uitreikingen van de awards volgde nog een 70-80 fuif.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.