Search

Nele laat je kennis maken met tai chi

Nele Pattijn in de sportzaal van De Levensboom in Marke waar de lessen plaats vinden (copyright foto Els Deleu)

Taichischool De Zachte Kracht pakt eind september op verschillende plaatsen in Vlaanderen uit met gratis kennismakingslessen tai chi.

Je kan er komen kijken, mee oefenen en informatie vragen over deze bewegingskunst.

Ook in Marke zijn er gratis lessen in de turnzaal van De Levensboom aan de Bruyningstraat 56 B in Marke.

Deze vinden plaats op maandag 26 en donderdag 29 september van 19.30 tot 21 uur.

Aanmelden vooraf kan via info@taichi.be

We hadden al even een babbel met Nele Pattijn uit Rumbeke. Zij is lesgeefster voor de Taichischool en zal de lessen begeleiden in Marke.

Babbel met Nele

“Het is het vierde jaar dat we hier in Marke taichilessen geven”, vertelt Nele. “We kwamen toevallig in de freinetschool De Levensboom terecht toen we op zoek waren naar een ruime zaal in het Kortrijkse.”

Taichischool De Zachte Kracht wordt geleid door Marc Deforche uit Oostrozebeke die lessen volgde in het buitenland. “Hij wilde oefenen en richtte 30 jaar geleden zijn taichischool op.” Er zijn van uit De Zachte Kracht verschillende lessen en workshops in de streek van Kortrijk, Oostende, Gent, Ieper, Deinze, Brussel en Leuven.

“Tai chi is een bewegingskunst  die oorspronkelijk een krijgskunst was. Je kan het doen als krijgskunst of voor je gezondheid. Maar wij doen het eigenlijk voor onze interne ontwikkeling. Je leert met tai chi voelen in je eigen lichaam. Als baby hebben we veel voeling met het lichaam, maar die raken we naarmate we ouder worden kwijt. We hebben meer aandacht met ons hoofd.”

“Met tai chi leren we waar onze gewrichten zijn in de ruimte en we leren onze spieren echt ontspannen. Leren voelen in je lichaam brengt rust in je hoofd.”

De lessen

De lessen bestaan uit

  • relaxatieoefeningen waar je het verschil leert voelen tussen contractie (spieren opspannen) en relaxatie (spieren ontspannen)
  • een vorm: een reeks van bewegingen die vloeiend op elkaar volgen waar je je de bewegingen eigen maakt door je lichaam te voelen
  • pushing hands: dat zijn oefeningen met twee waar je voelt in jezelf en in een ander. “Dat is niet voor iedereen evident om een ander aan te raken. Er gebeurt een uitwisseling.”

De lessen worden afgesloten met een begeleide meditatie waar je voelt welke subtiele reacties er in je lichaam zijn.

Doel van de Taichischool

“Het doel van onze school gaat verder dan enkel mooie bewegingen maken. Je staat anders in het leven en kan de dingen meer aan. Bij problemen kan je op je taichitrainingen terugvallen. Het is een goede basis om in het leven te staan.”

“Door constant te voelen wat er in je lichaam gebeurt, voel je ook je diepere psychologie en weet je beter hoe je in elkaar zit. Je leert dingen in en van jezelf kennen.”

“Door tai chi krijg je de kracht en de energie om eventueel dingen te veranderen!”

Meer info op http://taichi.be/

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.