Naar het ziekenhuis met Taal en Kunst

copyright foto Els Deleu

Van 24 maart tot 1 april brengt het Koninklijk toneelgezelschap Taal en Kunst uit Kortrijk de komedie ‘Met twee op één kamer’ van Ruud de Ridder in het Arenatheater.

“Het stuk speelt zich af in een ziekenhuis ergens in Kortrijk”, vertelt huisregisseur Luc Depoortere. “Eddy, een brompot, wordt in het ziekenhuis opgenomen voor een medische ingreep en stelt tot zijn ongenoegen vast dat hij in een tweepersoonskamer terechtkomt, terwijl hij een eenpersoonskamer aangevraagd had. Hij is nogal op zijn privacy gesteld. Zijn echtgenote die op bezoek komt moet hem moed geven. Hij heeft trouwens nog geen kamergenoot, maar dat duurt niet lang als Charles Muyshondt op de kamer komt liggen. De twee verschillende karakters worden tegen elkaar uitgespeeld. De verscheidenheid van personeel en bezoek zorgen voor misverstanden en hilarische situaties waarvan we zeker zijn dat er mee zal gelachen worden”.

Regisseur

Luc Depoortere die het stuk regisseert heeft dat stuk ooit nog zelf gespeeld en regisseerde het ook al in Stasegem. “Het is een uitdaging om nieuwe accenten te leggen.”

De regisseur bedankt het AZ Groeninge voor al het materiaal dat de toneelgroep in bruikleen kreeg voor deze productie.

Luc, die wijlen Yvan Verschuere opvolgde als huisregisseur van Taal en Kunst doet volgend jaar ook de regie van een stuk van Taal en Kunst, waarmee er in november zal rondgetrokken worden naar de verschillende OC’s van Groot-Kortrijk. Rond maart zal er dan opnieuw een volgende productie op poten staan.

Luc is ook huisregisseur bij de Kallegasten in Sint-Baafs-Vijve en doet ook nog gastregies.

Cast

Op de planken staan Corinne Castaing, Jurgen Pollet en Pol Vandermeersch uit Kortrijk, Evelien Coghe, Annelies Lambert en Pieter Soens uit Heule en Dirk Mareel uit Deerlijk.

Evelien is nieuw bij Taal en Kunst. “We zoeken nog altijd naar nieuwe mensen”, luidt het.

Praktisch

De voorstellingen vinden plaats in het Arenatheater aan het Schouwburgplein in Kortrijk.

Er wordt gespeeld

op vrijdag 24 maart om 20.15 uur,

op zaterdag 25 maart om 20.15 uur,

op zondag 26 mart om 14.45 uur (maar deze voorstelling is al uitverkocht),

op dinsdag 28 maart om 20.15 uur en

op zaterdag 1 april om 20.15 uur.

Kaarten kunnen online gereserveerd worden via https://tickets.schouwburgkortrijk.be/nl/tickets.ticketservice.be/buyingflow/tickets/8788/?fbclid=IwAR0nhdqkQWPA6LYBqb8vngRbvgHTEjUHsLfohwByioOVDXgCuMMiHB94DM4

of via Uit in Kortrijk op 056 23 98 55

error: De inhoud is beschermd!