Na twee jaar weer Meikapelfeesten

het bestuur van de Meikapelstraat (copyright foto Els Deleu)

Het bestuur van de Meikapelstraat is er weer klaar voor om op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei een spetterend feest te maken in de tent op de feestweide in de Meikapelstraat 24.

De Meikapeleesten zijn één van de nog twee bestaande kermissen in Lendelede. De feesten begonnen in 1945 en bestaan dus bijna 80 jaar.

De inkom in de tent is het hele weekend gratis.

Vrijdag 6 mei

De tent opent op vrijdag 6 mei om 16 uur met een Meikapelcafé voor iedereen. “We kunnen er samen genieten van een drankje”, luidt het.

Van 20 uur tot 3 uur is er een fuif met Holy V Reunited, het duo DJ’s die altijd in Jeugdhuis Skalul in Lendelede draaiden. (Oud)-Lendeledenaren en DJ’s Simon Vansteenkiste en Karel Veranneman houden voor de gelegenheid een reünie.

Zaterdag 7 mei

Om 9 uur ’s morgens is er de zaterdag een Vinkenzetting met de Koninklijke Maatschappij Verenigde Liefhebbers Lendelede.

“’s Namiddags start om 14 uur een Vlaamse Kinderkermis met volksspelen en grime en bij mooi weer kunnen we buiten kubben. Het wordt een feest voor zowel kinderen als volwassenen. Iedereen kan vrij meespelen. Ondertussen is het café open, en hopelijk met een zonneterras!”

Vanaf 18 uur is er een eetfestijn met barbecue. Tot en met vrijdag 29 april kan je hiervoor inschrijven bij de bestuursleden Melanie Ciers, Pascal Debraeve, Liese Decroubele, Sia Demets, Yorick Depaepe of Joris Vancoillie. Je kan ook een mailtje sturen naar yorickdepaepe@hotmail.com

Volwassenen betalen 20 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar 12 euro. Wie inschrijft voor de barbecue krijgt een bandje want de tent blijft gratis toegankelijk. Er zijn die avond ook optredens van B.JORN, een plaatselijke schlagerzanger en GREGORY van Café De Club in Lendelede.

error: Content is protected !!