Search

Na jaren weer een vaste frituur in Rollegem

Hannes en Casey (copyright foto Els Deleu)

Hannes Catanzaro (26) en Casey Neyrinck (22) starten vandaag – woensdag 20 oktober – met een nieuwe vaste frituur in Rollegem.

De frituur is gelegen waar vroeger fruit- en groentenzaak ’t Appelke was. “We horen veel positieve reacties bij de Rollegemnaars over de vaste frituur die er weer is in Rollegem.”

Hannes is een Antwerpenaar met Italiaanse roots die al zeven jaar in het Kortrijkse woont. “Ik ruilde Antwerpen voor Kortrijk, een bewuste keuze”, zegt hij. Casey komt uit Wevelgem. Het koppel woont in Bellegem.

Casey heeft twee passies, nl. voor frietjes en voor paarden. “Vanwege dat laatste volgde ik de richting dierenzorg in het PTI,” zegt ze. Casey werkte als jobstudent in verschillende frituren. “Laatst werkte ze in de zaal in La Cravache in Rekkem.” Hannes is oud-leerling van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij werkte bij Peter Goossens en Sergio Herman en was ook vier jaar sous-chef bij La Cravache. Vorig jaar werd hij zelfstandige. “Mijn eerste project was Zomerbar Gulden Sporen in Kortrijk”, vertelt hij. Hannes houdt van projecten. “Frites Unique is wel een blijvend project”, verzekert hij ons.

Gezellig

“Wat ons altijd al hard stoorde was dat het in veel frituren niet gezellig is om er te zitten eten. Dat willen we anders. We spraken Luypaert Architecten aan en we zaten samen om een plan op te maken met de ruimte die we hadden. Zij kwamen met een mooi idee waar de klanten in een rustig kader kunnen zitten – de zitruimte is voor een gedeelte afgesloten – en wij wilden dat het functioneel was voor ons.” In Frites Unique zijn er 30 zitplaatsen. “Uniek is ook dat we zelf bereide dagschotels, soepen, slaatjes en dessertjes aanbieden die de klanten kunnen meenemen naast de klassieke frietjes en snacks.”

Hannes en Casey werken graag samen. “Een unieke frituur runnen zit al een paar jaar in ons hoofd. De gastronomie is aan het veranderen en we willen de mensen iets kunnen aanbieden wat vers is maar betaalbaar blijft. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen. Je hoeft niet enkel naar Brussel of Antwerpen om een uniek concept neer te zetten, maar dat kan ook in een deelgemeente van Kortrijk. Hier is immers voldoende parkeergelegenheid en we zijn ook vlot bereikbaar voor mensen uit andere deelgemeenten.”

“heel ons gamma staat online”

Hannes en Casey werken met tien jobstudenten die ze denken nodig te hebben op de drukke momenen. “We zijn open van woensdag tot en met zondag van 11 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 22 uur.”

Online kan je je bestelling ook al doorgeven via www.fritesunique.be en deze onmiddellijk betalen. “Heel ons gamma staat online. Je krijgt een melding 10 minuten voor je bestelling klaar is en wordt er dan tussen genomen om gewoon je bestelling af te halen bij Frites Unique in de Aalbeeksestraat 68 in Rollegem.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.