Na drie jaar eindelijk weer een ‘Kortrijk Feeëriek’

het bestuur van W.S.K. Marke in de Penta (copyright foto Els Deleu)

De Wandelclub W.S.K. Marke vzw kan na drie jaar eindelijk weer de gekende Ergodôme wandeltocht ‘Kortrijk Feeëriek’ organiseren. Op woensdag 28 december worden tussen 12 en 20 uur tussen de 3.000 en de 4.000 wandelaars verwacht aan de Penta om een wandeling van 7 of 13 km te maken door het feeëriek verlichte Kortrijk.

De Ergodôme wandeltocht ‘Kortrijk Feeëriek’ is het laatste luik van de Vierkunststedentrofee en van de Leie-Scheldevriendentrofee. “Iedereen kan meewandelen, ook wie niet deelnam aan die wandeltrofeeën”, maakt Rik Bulckaen van W.S.K. Marke duidelijk.

Omwille van het 50-jarig bestaan van de wandelclub W.S.K. Marke is er voor alle deelnemers die dat wensen een gratis borrel van Filliers. “Die is er zolang de voorraad strekt”, klinkt het.

Alle deelnemers krijgen eveneens een wafel van sponsor Ergodôme.

De laatste Kortrijk Feeëriek kon plaatsvinden in 2019. “We hadden toen een recordaantal van 5.600 deelnemers. Aangezien dit over een dergelijke grote organisatie gaat, konden we dit in de coronajaren niet organiseren.”

De Penta van Hogeschool Howest in de Sint-Martens-Latemlaan 1B in op Campus Kortrijk-Weide in Kortrijk is de start- en aankomstplaats. Deze is gelegen dicht bij het vroegere containerpark van Kortrijk en is op 1.200 meter van het station van Kortrijk gelegen.

De dranken van de brouwerij Vander Ghinste, koffie, soep, gluhwein, croques, worstenbroodjes, broodjes met beleg, gebak… worden verkocht in de Penta. Er is ook iets te drinken en er zijn belegde broodjes te verkrijgen in het Guldensporencollege campus Kaai waar de rustplaats voor onderweg voorzien is.

Starten kan aan de Penta op woensdag 28 december tussen 12 en 20 uur. Er is keuze tussen een tocht van 7 en één van 13 km. De tocht loopt langs de historische gebouwen van het feeëriek verlichte Kortrijk. Deelnemen kost 3 euro per persoon. Wie een lidkaart vvan een erkende wandelfederatie kan voorleggen krijgt 1,50 euro korting.

De organisatoren geven nog de tip mee om reflecterende kledij aan te trekken en een zaklamp mee te brengen.

error: De inhoud is beschermd!