Vandaag – 1 oktober 2024 – is het precies 25 jaar geleden dat Frituur Davy van start ging aan de overweg op de hoek van het Vlaswaagplein en de Gullegemsesteenweg in Bissegem.
Davy Vannieuwenhuyse (45) begon de frituur die hij had overgenomen van Bertrand Coussens en Jeannine Decock op 1 oktober 1999.
Davy komt uit Harelbeke. Hij genoot een koksopleiding in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij was aan het werk in de keuken van een driesterrenzaak in Frankrijk, toen zijn vader – die net als Bertrand een foorreiziger was – hem opbelde om te vertellen dat de frituur in Bissegem te koop kwam te staan. “Dat was net op het moment dat ik mijn contract in de zaak in Frankrijk zou moeten tekenen. Ik had dus de keuze: de frituur in Bissegem overnemen of in de sterrenzaak in Frankrijk blijven werken. Ik koos voor het eerste.”
Davy runde de frituur vier jaar alleen. 21 jaar geleden kwam Melissa Buyse (43), die uit Hulste komt er bij als medezaakvoerder. Davy en Melissa zijn ondertussen gehuwd en hebben met Henri, Gust en Charles drie kinderen. Henri (17) genoot net als zijn vader een koksopleiding en studeert nu marketing. Gust (16) volgt een technische opleiding en Charles (15) gaat naar de sportschool.
Vernieuwing
Bij de overname van de frituur stond Jeannine drie dagen per week in de frituur. Davy vloog er als nog heel jonge gast als nieuwe zaakvoerder in en opende de zaak meerdere dagen. Hij breidde het aanbod uit met meer zelf gemaakte artikelen.
“Die zelf gemaakte producten zijn onze specialiteiten. Zo heeft elk lid van ons gezin een Bicky op zijn naam staan”, zegt Melissa.
In 2011 vernieuwden Davy en Melissa hun frituur. Bij de eerste editie van de wedstrijd om te stemmen voor de Beste Frituur van Vlaanderen won frituur Davy. Dat was in 2019.
Binnen hun vennootschap hebben Davy en Melissa ook een E-commerce en zijn ze actief in Multi Level Marketing. Melissa evolueerde van sport- naar business coach en leert mensen hoe ze actief kunnen worden in de online wereld van geld verdienen.
Samen blijven Davy en Melissa ook in hun frituur staan. “We streven ernaar om voortdurend dezelfde hoge kwaliteit te bieden en er met dezelfde goesting te staan. We staan nog altijd met de glimlach in onze frituur!”