Search

Muzikanten uit Kuurne, Lendelede en Stasegem in het voorprogramma van Johnny Logan

foto Ed Sullivan Quartet

Dit weekend speelt het Ed Sullivan Quartet in het voorprograma van Johnny Logan in het Kursaal van Oostende.

Ed Sullivan Quartet bestaat uit Jelle Vandewiele (35) en Bert Meersman (39) die beiden in Kuurne wonen, Koen Salembier (39) uit Lendelede en Hannes Pype (40) uit Stasegem.

Alle vier staan ze in voor de zang. Koen doet daarbovenop de bas, Hannes en Jelle spelen gitaar en Bert zit aan het drumstel.

“We spelen covers uit de jaren zestig. De naam van onze band verwijst naar een late evening talkshow in Amerika, waar altijd hele grote vedetten live kwamen spelen.”

De muzikanten leven zich helemaal in het thema in met hun kleding, muziek en concept. “We werken ook soms met een PowerPoint voorstelling met beelden uit de jaren zestig.”

Al van in 1999 speelden Bert, Koen en Hannes samen in verschillende groepjes. Koen had er net een wereldreis van een jaar opzitten en de drie mannen begonnen samen met Jelle met het Ed Sullivan Quartet. De eerste optredens vonden plaats in 2013.

“Ik ben een collega van Hannes en zo kenden wij elkaar”, vertelt Jelle die opvoeder is in het Spes Nostra Kuurne. Hannes geeft daar Engels. Hannes is getrouwd en heeft twee dochters van 11 en 9 jaar. Jelle woont samen met zijn vriendin. Ze hebben twee zonen van 4 en 3 jaar.

Bert die leerlingenbegeleider is in Athena in Heule woont samen en heeft met Lena een dochter van 10 jaar.

Koen is getrouwd, papa van Tuur (11) en Gust (bijna 9) en werkt voor RAS Security.com, een distributeur van beveiligingssystemen.

The Ed Sullivan Quartet heeft ook een XXL-versie met keyboard en blazers erbij. “Dan zijn we met 9 en dat geeft ons ook de mogelijkheid om andere dingen te doen.”

Plannen

Pré-corona werkte de groep een 25-tal optredens per jaar af. “Nu komt alles stilletjes weer op gang.” The Ed Sullivan Quartet werkt samen met twee boekingsagentschappen, één in onze streken en één in Limburg. “Op die manier raken we wel overal in Vlaanderen, en nogal vaak in Limburg en Antwerpen. Zo speelden we al op een groot festival in Bree en speelden we nog voor The Sweet, The Tremeloes en ELO.

Zo staan de mannen van The Ed Sullivan Quartet zaterdagavond in Owla in Brugge waar ze het voorprogramma verzorgen voor Johnny Logan. “We zijn alvast trots dat we voor zo’n grote naam mogen spelen.”

Wie nog tickets wenst kan deze via onderstaande link bestellen:

https://shop.ticket.monster/event/johnny-logan-the-ed-sullivan-quartet-in-concert-5zhpgp

Met het Hemelvaartweekend doet het Ed Sullivan Quartet voor de derde keer een mini-tour in Londen. “We organiseren die tour zelf en krijgen al krediet op plaatsen waar we vorige jaren optraden. Dan horen we ‘the Belgian boys are back!’

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.