Search

Missiefeest voor twee goede doelen

Copyright foto Els Deleu

De werkgroep voor Aalbeke, Bellegem, Kooigem en Rollegem pakt op zondag 23 oktober uit met een traditioneel missiefeest in de Vrije Basisschool ’t Biekorfje in Aalbeke.

De vier parochies van de pastorale eenheid Edith Stein bundelijk de krachten en nemen hun engagement voor de derde wereld op.

De opbrengst gaat naar het project VZW Sabou in Burkina Faso, waar Rollegemnaar Toon Vanneste één van de stuwende krachten is en naar Artsen zonder vakantie waar de Aalbeekse Annie Vermeulen deel van uitmaakt.

De VZW SABOU bouwde in Burkina Faso een kleuterschool. Daar kunnen al 200 kinderen naar school. Er staat ook al een goed werkende watertoren voor drinkbaar water in de school en in nood voor de dorpsgenoten. Het water wordt 40 meter diep opgepompt door een elektrische pomp die door twee zonnepanelen wordt aangedreven.

Op de planning staat nu een gebouw met 18 zonnepanelen om zelfvoorziend te zijn van elektriciteit.

Rwana ‘Mibilizi’ is een missie van Artsen zonder vakantie waar verpleegkundige Annie Vermeulen in het najaar naar toe trekt.

Oproep

De Missiewerkgroep roept op naar enthousiaste medewerkers die op zondag 23 oktober willen meewerken. Je kan je wenden tot Toon Vanneste op 0473 98 48 09 of Annie Vermeulen op 0475 44 53 74.

Missiefeest

Ook voor kaarten van het missiefeest aan 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen van de lagere school kan je bestellen via bovenstaande personen. Je kan kiezen voor vol-au-vent of stoofvlees met frietjes. Ook in het klooster en het Krantenhuisje in Aalbeke, en in alle parochiesecretariaten kan je kaarten verkrijgen, dit tot een week voordien. Snel bestellen is dus de boodschap.

Je kan ook steunen door een bijdrage over te schrijven op BE72 7785 0191 2916

Missiefeest 23 oktober

VBS ’t Biekorfje, Lauwsestraat 11 in Aalbeke
Aperitief vanaf 11.30 uur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.