Search

Mirthe is net als haar oma Tineke van de Watermolen

Tineke van de Watermolen en haar eredames (copyright foto Els Deleu)

54 jaar nadat haar oma Ines Roosen het lint kreeg, werd Mirthe Vernou (15) zaterdagavond ook tot Tineke van de Watermolen verkozen. Romie Pareit werd eerste eredame en Emma Devlaminck tweede eredame.

Van uit de stad Kortrijk kwam schepen Kelly Detavernier de linten overhandigen. De avond werd gepresenteerd door Gerrit Grobben.

Mirthe kaapte ook de publieksprijs weg en Reine Gavi won een studio-opname.

Er waren heel wat mooie prijzen en de winnares ging ook met een scooter naar huis.

Mirthe is de dochter van Wesley Vernou en Ruth Vandecasteele en de zus van Rhûne en Jurre. Ze woont op Heule-Watermolen.

Haar oma Ines Roosen werd in 1970 zowel Tineke van de Watermolen als Tineke van Heule. Zij is de enige die beide titels in hetzelfde jaar haalde.

Mirthe volgde vorig schooljaar Beeldende en Architecturale Kunsten aan DAS (Design & Art School) in Kortrijk. Ze kiest voor het vijfde jaar volgend schooljaar voor Architectuur-Interieur.

In haar vrije tijd doet ze ook aan kunst. Ze schildert, tekent en beeldhouwt graag. Ze doet ook gym en toneel. Ze speelt, ook samen met haar oma Ines, bij de Spatjes op Overleie in Kortrijk. De Spatjes waren dan ook goed vertegenwoordigd om te supporteren in de feesttent zaterdagavond.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.