Search

Michel wist alles over de geschiedenis van Marke

Wijlen Michel Faillie (Copyright foto Els Deleu)

Op maandag 29 november overleed Michel Faillie onverwacht thuis in Marke. Hij werd 78 jaar.

Michel Faillie werd op 7 augustus 1943 geboren in Kortrijk. Hij groeide op in Marke en woonde er nog altijd.

Hij was de echtgenoot van Annie Louncke.

De kinderen zijn Dirk (met Linda Verstraete), Nadine (met Philippe Depoortere) en Bart (met Davinia Vanalme). Er zijn zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Michel werkte 28 jaar in een bank in Lauwe en werkte de laatste jaren voor zijn pensioen in een filiaal in Marke.

Begin de jaren zeventig kocht Michel een filmcamera waarmee hij officiële aangelegenheden in Marke begon te filmen. Hij begon ook foto’s te nemen en haalde ook foto’s van Marke op bij andere mensen. Hij scande al zijn foto’s in en plaatste die per thema op computer.

Hij begon ook Markenaren en oud-Markenaren verschillende keren te bezoeken om hen te laten vertellen en nam die gesprekken op op cassette. Hij wou zo een correct beeld krijgen van wat er zich afgespeeld had in Marke. Hij verzamelde ook bidprentjes, koopakten en affiches en spitte ook archieven uit en verzamelde zo samen met zijn foto’s en beelden een uitgebreid archief over Marke. Hij bezocht ook kerkhoven en hield een blog bij over Marke.

Michel werkte samen voor tentoonstellingen en schreef of werkte mee aan boeken over Marke. Zo zijn er drie boeken zoals een heemkundig boek van Marke, en een boek over Marke tijdens de Eerste en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn ook drie fotoboeken van de Wereldoorlogen.

Michel was altijd bezig met de geschiedenis van Marke. Het was zijn passie.

De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 4 december om 10 uur in Crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk. De as wordt bijgezet op het kerkhof van Marke.

De uitvaart wordt verzorgd door Begrafenissen D’haene/Sereni

Condoleren kan via https://www.condoleances.be/michelfaillie

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.