Met vijf vertrokken naar de Mont Ventoux

Kortrijkzaan Emiel Opbrouck en Harelbekenaren Charles Claerhout, Siel Defrancq, Alexander Hannosette en Bram Lesaffer vertrokken tijdens het evenement ‘In het Wiel van het Ventiel in Kortrijk voor een tocht van 9 dagen, waar ze de laatste dag de Mont Ventoux willen oprijden ten voordele van Het Ventiel, een organisatie die zich inzet voor mensen met jongdementie.

Wim Opbrouck knipte het startlint door.

Je kan de mannen en de acties volgen via https://www.instagram.com/au_mont_ventiel/

In volgend artikel schreven we al eerder over deze actie:

In het Wiel van het Ventiel

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vindt In het Wiel van het Ventiel plaats in Kortrijk. Er zijn vijf fietstochten van tussen de 45 en de 128 km voor wielertoeristen en een familiefietstocht van 15 km.

Het hele gebeuren centraliseert zich op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. “We verwachten tussen de 2.000 en de 2.500 fietsers”, stelt eventverantwoordelijke Michaël Vannieuwenhuyze.

Er is zowel op zaterdag als op zondag een belevingsmarkt voorzien waarbij mensen kunnen kennismaken met de gevolgen van jongdementie. “Ons hoofdopzet blijft natuurlijk jongdementie in de kijker plaatsen”, stelt Gudrun Callewaert uit Hulste. Zij is de oprichtster van Het Ventiel.

In samenwerking met het Bataljong wordt er ook een live-radio-uitzending voorzien met Xavier Taveirne als één van de gastpresentatoren. Er worden heel wat mensen geïnterviewd en je kan ook plaatjes aanvragen. Tussen de uitzending door worden ook heel wat optredens voorzien van onder meer

Rick De Leeuw, Jan Hautekiet, Koen Buysse (Zornik), Herbert Verhaeghe, Bart Herman en Wim Opbrouck. Ook Siska Schoeters komt even langs en een aantal bekende sporters zullen ook op de afspraak zijn.

Inschrijven voor zondag 10 juli kan nog via

https://www.vbr-vlaanderen.be/voorinschrijvingen/inschrijvingsform_msp.php?event_id=16356&sectie=vbr

error: De inhoud is beschermd!