“Met ‘Nest’ bieden we een veilige leeromgeving”

In Kuurne werd op donderdagvoormiddag 8 februari de schoolnaam voor de nieuwe gemeenteschool bekendgemaakt. Het wordt ‘Nest’. Er kwam ook een nieuw logo, net zoals voor de gemeentelijke Centrumschool. Beide logo’s zijn complementair.

“Het is vandaag een mooi moment”, stelde burgemeester Francis Benoit. In het bijzijn van de burgemeester, de schepen van Onderwijs Jan Deprez, enkele kinderschepenen, de schooldirectie, enkele (oud-)leerkrachten en leerlingen, de coördinerend directeur van de scholengemeenschap De Balk en het marketingbureau dat zorgde voor de rebranding werden de nieuwe logo’s en de nieuwe schoolnaam voorgesteld.

De burgemeester bedankte het kernteam dat aan de nieuwe naam werkte en het communicatiebureau GBL uit Heule dat het logo ontwierp.

Rebranding

Niet enkel voor de gemeentescholen Pienter en Wijzer die samen naar het nieuwe schoolgebouw trekken is er een nieuwe look, maar ook voor de Centrumschool. “Al die scholen zijn immers gemeentescholen”, stelt schepen Jan Deprez.

Voor de nieuwe school in de Kattestraat, waar in september 2022 de eerste spade de grond in gestoken werd, werd er een nieuwe naam gezocht. Daarvoor werd een wedstrijd uitgeschreven waar leerlingen en leerkrachten maar ook de bevolking van Kuurne ideeën konden voorleggen.

Kamie Vercruysse uit het eerste leerjaar in Wijzer stelde de naam ‘Nest’ voor en deze werd uit 82 voorstellen gekozen door een jury. “Een nest wordt geassocieerd voor een veilige omgeving”, aldus schooldirecteur Philip Vertriest. “Met de school willen we immers ook een veilige leeromgeving bieden. Wij werken ook eerder modulair in nesten of units. We zullen ons niet ‘in nesten werken’, maar werken aan sterk leren. De naam ‘Nest’ past perfect bij onze manier van werken.”

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. “Aangezien er in de buitenomgeving van de Centrumschool ook veel veranderingen aan de gang zijn, en het ook over een gemeenteschool gaat, vonden we dat ook de Centrumschool moest mee gaan in het verhaal. Het zou ideaal zijn om hetzelfde of een complementair logo te hebben voor de beide gemeentescholen. Daarom deden we een beroep op het communicatiebureau GBL uit Heule”, aldus schepen Jan Deprez.

“Het gebouw en de leermethode staat er, dus wilden we ook het logo met zelfzekerheid invullen”, licht Sofie Depoorter van GBL toe. “Het woord – de naam van de school dus – is zwart geschreven en we gebruikten speelse vormpjes die we laten terugkeren. De vormen hebben ook de potentie om als tekstdiagram te kunnen gebruiken. De twee logo’s voor beide scholen, nl. Nest en Centrum, zijn in dezelfde stijl naar vormgeving en letters toe en zijn complementair. De scholen kunnen er nu mee aan de slag.”

De nieuwe gemeenteschool Nest zal openen op 29 mei. Op 1 september zal de werking in de nieuwe school in de Kattestraat van start gaan.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.