Search

“Mensen onderschatten vaak het nut van een goede schoen”

Sarah en Alex in hun schoenenwinkel (copyright foto Els Deleu)

Deze week opent Chosûr, een schoenenadvieszaak in Lauwe. Podologe Sarah Recour verkoopt er schoenen maar vindt er vooral het advies zeer belangrijk. “Ik wil echt tijd maken voor de klanten en de vragen die ze hebben”, luidt het.

Sarah (39) werkt al 13 jaar als podologe in haar praktijk in de Lauwbergstraat 183 in Lauwe, waar je bij haar collega’s ook terecht kan voor osteopathie of rookstopbegeleiding.  Ze is afkomstig uit Ruiselede en woont met haar man Alex Desplenter (45) die uit Rekkem komt en hun twee dochters van 10 en 8 jaar in Lauwe.

Sarah is naast podologe ook maatschappelijk assistente. “Van uit mijn job als podologe heb ik de noodzaak gezien voor goede schoenen. Er zijn veel mensen die moeilijk geschikte schoenen vinden omdat ze ‘probleemvoeten’ hebben. Zo zijn er mensen met brede voeten of grotere voeten dan de standaard. Soms is de hoogte van een schoen niet wat die eigenlijk moet zijn maar primeert het model. Met de schoenen die we hier aanbieden willen we moderne schoenen combineren met comfortschoenen voor dames en heren én we bieden advies.” Sarah had al een klein winkeltje bij haar praktijk, maar wou ook een winkel die openstond voor iedereen.

“Na vorig jaar te testen – we zijn met een beperkt gamma begonnen – ondervond ik dat de patiënten tevreden waren. Dan beslisten we om het gamma schoenen voor iedereen aan te bieden en een echt winkeltje te maken. Na het indienen van een bouwaanvraag konden we vooraan een deur steken. Het doel was om klaar te zijn tegen de lentecollectie, en dat is dus gelukt!”

De podologiepraktijk en de winkel bevinden zich in hetzelfde gebouw maar staan volledig los van elkaar. De ingang van de praktijkruimtes is ook niet dezelfde als die van de winkel. De mensen moeten zich zeker niet verplicht voelen om hier patiënt te zijn.”

Sarah zorgt als podologe voor de adviserende factor. Haar man Alex werkt achter de schermen mee voor de praktische zaken. “We richtten de zaak samen op.” Overdag werkt Alex voor Honda in Aalst. Hij is dus werkzaam in de automobielsector. Hij koopt wel samen met Sarah de schoenen aan.

De hele dag schoenen dragen zonder pijn

“Mensen met Hallux Valgus (een knobbel aan de grote teen) en mensen met klachten zoals hamertenen of last aan de onderzijde van de voet en met hielsporen zijn ook gebaat met goede schoenen. Ook wie vaak vermoeide voeten heeft kijkt best voor een goede schoen. Vaak wordt het belang hiervan onderschat.”

“Ik heb hier in de praktijk veel mensen die komen voor steunzolen. Investeer eerst in een goede schoen, en dan hoef je misschien geen steunzolen te dragen!”

Voor mensen die wél steunzolen moeten dragen, is er bij Chosûr een groot aanbod aan schoenen – ook sandalen en slippers – waar de steunzolen ongezien kunnen in geplaatst worden. “Alle schoenen hebben een uitneembare binnenzool, geschikt voor een steunzool.”

Sarah heeft ook machines staan om de zolen aan de schoen aan te passen. “Je hebt hier ook de keuze in leestbreedtes, niet enkel de maten van een schoen verschillen. Dat zie je niet allemaal aan een schoen, maar het biedt wel comfort.”

Bij Chosûr vind je natuurlijk geen supergoedkope schoenen. Je betaalt snel minstens 100 euro. “We proberen echt te kijken naar kwaliteitsschoenen. De schoenen zijn bv. allemaal in stretchleder, wat veel flexibeler is. Wat ook héél belangrijk is, is dat je de hele dag door je schoenen kan dragen zonder pijn te ervaren, want dat is echt mogelijk!”

Sarah mikt met haar schoenenwinkel op mensen met probleemvoeten, maar ook op mensen die lang op de baan zijn of rechtstaande beroepen hebben, zoals mensen die bij de politie of in de verzorging werken.

Er worden voor dames schoenen van maat 36 tot maat 42  aangeboden en voor heren van maat 40 tot maat 46. “Grotere of kleinere maten hebben we niet onmiddellijk op voorraad maar kunnen we in bepaalde merken wel bestellen.”

Opening

De winkel Chosûr – wat een verbastering is van de Franse vertaling van ‘schoenen’, maar ook met het gegeven ‘choisir sûr’ wat ‘kiezen met zekerheid’ betekent – opent op donderdag 7 maart. De winkel is deze week open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 17 uur.

Daarna zal de winkel elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur open zijn en op die dagen ook in de namiddag op afspraak. “Ik wil echt voor iedereen tijd maken”, stelt Sarah. “Als de mensen buiten komen met hun schoenen moeten die goed zijn. Al moet ik 20 dozen uithalen, de mensen moeten tevreden zijn.”

De podologiepraktijk is open op afspraak.

Er is parking voor de deur.

www.chosur.be

www.podologierecour.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.