Search

Meewandelen in Harelbeke

v.l.n.r. zien we Myriam, Inge en Marleen (copyright foto Els Deleu)

Een werkgroep van vrijwilligers onder de Sportraad van Harelbeke pakt opnieuw uit met een Wandel Mee-dag. Deze vindt plaats op zondagnamiddag 20 november. Inschrijven kan de dag zelf in de Cafetaria van Sporthal De Dageraad.

De organiserende werkgroep bestaat uit Myriam Maelfait uit Harelbeke, Marleen Desplenter uit Hulste en Inge Cosaert uit Stasegem. Deze sportieve dames maken binnen de Sportraad deel uit van de organisatieraad én de adviesraad.

Marleen en Myriam spelen volleybal. Myriam doet ook badminton en Marleen rijdt met de moto. Inge is een wielertoerist.  

De wandel mee-dag wordt al vele jaren georganiseerd. “Vroeger was het een wandeling in groep, maar daar zijn wij van af gestapt. Nu kan iedereen tussen 13 en 15 uur starten wanneer het best uitkomt, en iedereen kan op een eigen tempo stappen.”

“We vertrekken altijd uit een ander deel van Groot-Harelbeke. Dit jaar is start en aankomst in de Cafetaria van Sporthal De Dageraad in de Stasegemsesteenweg 21 in Harelbeke. Er wordt vooral in Harelbeke zelf gewandeld.” Vorig jaar namen zo’n 180 mensen deel aan de wandeling die toen door Bavikhove liep.

De drie vrouwen vinden het leuk om een wandeling in elkaar te steken. “We komen langs de mooie vernieuwingen in Harelbeke en stappen gedeeltelijk ook langs de Leieboorden.”

Voor deze familiale wandeling is er keuze uit een tocht van 5 tot 10 kilometer. De tocht is helemaal bepijld en er wordt ook nog eens een wegbeschrijving meegegeven. “De deelnemers krijgen een telefoonnummer mee dat ze kunnen opbellen in geval van nood.”

De deelnameprijs bedraagt 2,5 euro per persoon. Daarin is een gewone consumptie in de Cafetaria van de Sporthal inbegrepen. Er zijn in die cafetaria ook croques te verkrijgen.

Starten voor de wandeling van 5 km kan op zondag 20 november van 13 tot 15 uur. Voor de tocht van 10 km kan je starten tot 14.30 uur.

Naast deze wandel mee-dag organiseert de Sportraad ook elk jaar een joggingcriterium en de jaarlijkse sportshow met verkiezing van sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.