Meer dan 80 medewerkers aan de slag

Copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 28 januari vindt er van 9 tot 15 uur een tweedehandsbeurs voor baby- en kinderspullen en -kledij plaats in het OC De Troubadour in Bissegem. De organisatie is in handen van de Gezinsbond afdeling Bissegem.

Op de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond in Bissegem staan de artikelen gesorteerd per soort en ligt/hangt de baby- en kinderkledij per leeftijd. “Dat maakt het héél overzichtelijk voor wie naar iets op zoek is”, luidt het. “Ook voor de verkopers is het een voordeel dat ze hun gerief niet zelf hoeven te verkopen.”

Ook dit jaar waren de inschrijvingen weer een succes: maar liefst 5.000 artikelen van ruim 110 verkopers worden er verkocht. “Gelukkig kunnen we een beroep doen op meer dan 80 medewerkers gedurende het weekend”, stelt voorzitter Raf Desplenter.

Op vrijdag worden de goederen en kleren binnengebracht zodat de vrijwilligers aan de slag kunnen om alles netjes te sorteren. “Dan kan er nog niets aangekocht worden.”

De beurs is op zaterdag 28 januari doorlopend open van 9 tot 15 uur. Voor iedereen – zowel leden als niet-leden – is de beurs gratis toegankelijk.

“Wie lid is van de Gezinsbond brengt de lidkaart mee, want niet-leden betalen 10 % extra op de aangegeven prijs.”

De wachtrijen aan de kassa’s zijn aanzienlijk verminderd in vergelijking met vroeger: “De laatste jaren worden alle artikelen – waarvan de verkopers ons vooraf een ingevulde Excellijst bezorgden – gescand, want de etiketten bevatten een barcode.”

De Gezinsbond Bissegem werkt voor de tweedehandsbeurs met een programma dat hier speciaal voor ontwikkeld werd, en dat in de loop der jaren al verschillende keren een upgrade kreeg.

Voor niet-verkochte spullen is er na het verkoopmoment ook een mogelijkheid om deze aan goede doelen te schenken.

error: De inhoud is beschermd!