Search

Meer dan 750 kerstmaaltijden

copyright foto Els Deleu

De leden van de Ronde Tafel 24, een internationale club voor mannen tot 40 jaar, bereidden op vrijdag 23 december meer dan 750 maaltijden voor mensen die het wat moeilijker hebben uit Groot Kortrijk.

Het is al meer dan 20 jaar dat de kerstmaaltijden klaargemaakt worden voor kerstavond. “Het begon bij iemand thuis en nu doen we dit al jaren in de keuken van Syntra West in Kortrijk”, luidt het.

De coördinatie van het gebeuren gebeurt dt jaar door die ‘Ronde Tafelaars’ onder leiding van Bruno Vanwynsberghe. Samen met chef Chris van Dinerathome.be werden de 750 maaltijden vrijdag bereid. Vandenborre zorgde voor de paté, d’Arta voor de groentjes en Chocolaterie Vandenbulcke voor het Petit Melo dessert. Er werd ook een deel van de ingrediënten aangekocht door de clubkas van de Ronde Tafel.

De maaltijden gingen al naar Poverello, CAW, De Kier en CIG Nestel. Op zaterdagvoormiddag 24 december wordt er de hele voormiddag rondgebracht naar organisaties of naar privé-adressen.

De leden van de Ronde Tafel komen tweewekelijks samen voor het organiseren van vergaderingen, conferenties en events. Jaarlijks organiseren ze een gala-event en afterwork-drinks. Elk jaar worden ook enkele plaatselijke goede doelen gesteund. Dit jaar werd er gekozen voor Warriors for Cancer en Ten Anker Waregem en Warriors against Cancer.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.