Search

Meer dan 20 verenigingen vierden Trees’ 80ste verjaardag

copyright foto Els Deleu

Trees Vandewiele wordt zaterdag 80 jaar. Dat verdiende een feestje, vond haar familie. Aangezien Trees in Marke bij meer dan 20 verenigingen en/of organisaties betrokken is en was, kon men voor Trees geen beter geschenk bedenken dan mensen uit verschillende verenigingen als verrassing naar het feest te lokken. Dat vond op woensdagnamiddag 25 januari plaats.

Iedereen kent Trees wel van ergens. Ze is heel actief in Marke.

Trees is getrouwd met Willem Deraedt en de mama van Ann, Kris en Luc. Haar kleinkinderen zijn Océane, Matisse, Quentin en Morgane.

Trees gaf jarenlang les in de Vrije Centrumschool in Marke (VCSM). Ze was er de laatste drie jaar van haar loopbaan ook directrice.

Tijdens haar verjaardagsfeest gingen invulbriefjes rond waar je per vereniging kon invullen of Trees er bestuurslid, vrijwilliger/medewerker of lid was. Je kon ook nog aanvullen met verenigingen waar je weet van had. Trees mocht daarna toelichting geven.

Trees was/is bestuurslid bij volleybalclub MARDAVO, de bridge, de Kinderboerderij Van Clé, het woonzorgcentrum De Ruyschaert en de Sinksenkermis in Marke waar Trees de voorzitter was. Met die Sinksenfeesten organiseerde ze ook een kunstmarkt. Verschillende kunstenaars volgde ze ook verder bij andere kunstevenementen.

Ook is Trees actief lid – dus lid maar ze doet er opnieuw dat stukje meer – bij het vrouwenmanillen, de Vrienden van Lourdes en het buurtcomité van de Kleine Pontestraat en de Kloosterstraat. Ze zorgde er nog voor dat er in het kader van ‘Wijk aan zet’ een projectsubsidie binnengehaald werd voor het buurtinitiatief ‘Straatontbijt in de Kloosterstraat’.

In verschillende verenigingen is Trees ook lid, zoals de wandelclub W.S.K. Marke, Aerobic, Cultuurraad, het manillen, Neos, Buren voor Buren, het Wijkcentrum, de Oldtimers (dat zijn de gepensioneerde leerkrachten van VCSM), de Vriendenkring van VCSM, het Davidsfonds, Tuinhier.

Daarnaast kunnen verschillende organisaties op Trees een beroep doen als medewerker/vrijwilliger. Dat zijn onder meer Marke Boem Boem, 11.11.11., het woonzorgcentrum De Ruyschaert, de assistentiewoningen van De Ruyschaert.

Ongetwijfeld zullen er nog zaken vergeten zijn.

Toen op het verjaardagsfeest de vraag gesteld werd hoeveel tombolalotjes Trees ooit verkocht, kon er niet geantwoord worden. Dat waren er ongetwijfeld te veel om op te noemen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.