Search

Meer dan 10.000 euro van benefiet en verkoop van koestervogeltjes van Maxim en Arthur

Op de foto zien we v.l.n.r. Isabel Saelens (nicht van Maxim), Ann Van Ooteghem (mama van Maxim), Fedara Amran (Fundraising coördinator Child Focus), Stephan Smets (communicatiedirecteur Child Focus), Dries Deconinck (papa van Arthur), Robert Ysenbaert (vriend van de familie Vaernewyck), Jelle Hugelier (vriend van Maxim) en Kathy Olieux (mama van Jelle). Vooraan zitten Bernard Vaernewyck (papa van Maxim) en Nele Degrande (mama van Arthur). (copyright foto Els Deleu)

Maandagavond 22 november kwamen Stephan Smets en Fedara Amran van Child Focus speciaal uit het Brusselse naar Aalbeke afgezakt om er twee cheques in ontvangst te nemen.

De ene cheque voor een bedrag van 7.454,12 euro was de opbrengst van sponsoring en een benefiet dat deze zomer in Aalbeke georganiseerd werd bij de aankomst van Bernard Vaernewyck, Jelle Hugelier, Robert Ysenbaert en Dries Deconinck die de reis van Maxim Vaernewyck uit Aalbeke en Arthur Deconinck uit Moorsele/Gullegem afmaakten met de fiets en een mobilhome. Jelle, een vriend van Maxim uit Marke deed dat op Maxims fiets.

Bernard en Dries zijn de papa’s van respectievelijk Maxim en Arthur die in augustus 2019 in hun slaap overleden in Stuttgart op het einde van een roadtrip, toen giftige benzinedampen waren vrijgekomen in hun wagen.

De tweede cheque bedroeg 2.907,10 euro. Dat bedrag werd ingezameld door de verkoop van koestervogeltjes om Arthur en Maxim te herdenken, een actie die op touw gezet werd door Isabel Saelens uit Rumbeke, een nicht van Maxim.

Child Focus

Omdat de families van Maxim en Arthur veel steun kregen – en nog altijd krijgen – van Child Focus, wilden ze hun acties organiseren ten voordele van deze organisatie.

Stephan Smets en Fedara Amran waren tevreden met de twee cheques. “We bedanken jullie in naam van alle kinderen en jongeren en hun families die we kunnen helpen”, stelde Stephan.

Elke dag worden bij Child Focus zo’n vijf kinderen als vermist opgegeven. Daar zijn ook weggelopen kinderen bij, waar de zoektocht goed afloopt. “Het is belangrijk dat we de gezinnen onmiddellijk kunnen bijstaan en dat er verbinding met de ouders gemaakt wordt. Van 8 consulenten zijn we daarom naar 14 gegaan. Er komen bij Child Focus jaarlijks 18.000 telefoontjes binnen. Daar zitten uiteraard ook telefoontjes met tips bij.” Dat moet allemaal verwerkt worden. Het gratis noodnummer 116 000 is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereikbaar. Daarnaast is men bij Child Focus ook bezig met de cirkel van kindermisbruik te doorbreken. 20 % van het budget van Child Focus komt van de overheid. “De rest komt van particulieren en bedrijven. Zo kunnen we gebouwen van Proximus gebruiken.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.