Markse OC staat weer open voor kunstminnend publiek

Gaby Dejonghe (copyright foto Els Deleu)

Dertig amateurkunstenaars delen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober hun passie voor kunst met de bezoekers die naar OC Marke komen tijdens het weekend van Buren voor Kunstenaars.

Buren bij Kunstenaars werd vroeger door de provincie georganiseerd. Aquarelgroep AQ-CREA stelde er al tentoon. “Toen vroeg de toenmalige voorzitter van de culturele werkgroep of we dit niet zouden openstellen naar andere kunstenaars ook. Vandaar dat er nu verschillende kunstdisciplines te zien zijn”, stelt Gaby Dejonghe, voorzitter van Atelier AQ-CREA.

Onder impuls van Kortrijk en Zuidwest sloegen twaalf steden en gemeenten vorig jaar al de handen in elkaar om een regionale editie van Buren bij Kunstenaars te organiseren. “Daar sprongen wij in Marke ook onmiddellijk op in”, aldus Gaby die de organisatie op zich neemt, met medewerking van OC Marke en de culturele werkgroep. “Dit jaar zijn we dus ook toe aan de tweede editie in deze organisatie.”

Verschillende kunsttechnieken

In OC Marke kan je genieten van verschillende kunsttechieken zoals keramiek, kunstfotografie, modern kantklossen, houtsculpteren, portret- en modeltekenen, juwelen gemaakt uit kneedbare zilverklei en allerlei schildertechnieken zoals aquarel, olieverf en acryl.

“We hebben dertig deelnemers”, vertelt Gaby. “Er komen een aantal leden van onze aquarelgroep AQ-CREA en ook Pascal Vercaemer van het Vrij Atelier Marke was onmiddellijk enthousiast om met enkele mensen te komen tekenen en schetsen. Ze zullen dat doen in de ruimte van het Wijkcentrum waar ze hun stand zullen opbouwen. Verder komen er ook verschillende andere kunstenaars.”

Om deel te nemen aan Buren bij Kunstenaars in OC Marke werd een beurtrol ingevoerd. “Ze mogen drie keer komen en dan komt er bij meerdere aanvragen eens een ander in de plaats.” Sommige kunstenaars stellen enkel werken tentoon maar anderen geven ook een demonstratie. Gaby is alvast tevreden over de samenwerking met verschillende kunstenaars. “Als mensen voor één bepaalde kunstenaar komen, kunnen ze ook werken ontdekken van anderen.”

In OC Marke koos men ervoor om de deuren doorlopend te openen op zaterdag 23 en zondag 24 oktober, telkens van 10 tot 18 uur. Ook de cafetaria is open. De toegang is gratis.

error: De inhoud is beschermd!