Search

Marks team kwam het origineelst uit de hoek

copyright foto Els Deleu

Het Savatteschieten is weer voorbij in Marke.
Het was opnieuw een groot succes met een uitverkocht teamevent en ’s namiddags nog 675 pogingen om een ‘savat’ zo ver mogelijk weg te schieten met de voet.
Burgemeester Ruth Vandenberghe en schepen Wout Maddens kwamen de prijzen uitreiken.

Teamevent

Bij het teamevent kaapte het team COD (wat bestaat uit game-liefhebbers en wat verwijst naar de initialen van het spel Game Of Duty) de hoofdprijs weg. Dat team kreeg een waardebon voor een frietparty met frieten, frikandellen en kaaskroketten voor 40 personen door Diner on Wheels uit Marke.

Het winnend team bestond uit Steven Declercq en Koen Derweduwen uit Marke, Benjamin Vermeeren uit Rollegem, Peter Vancompernolle uit Bissegem en Jency Vereecke uit Menen.

Originaliteit

Men had ook bij de deelnemende teams opgeroepen om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. “We hadden daar niet zo veel van verwacht”, stelt Stijn Dusselier van de organisatie. “Groot was onze verbazing toen een aantal teams toch wel héél orgineel uit de hoek kwamen en zelfs twee teams als schotten de straat kwamen ingewandeld. Zowel een team uit Westerlo als een team uit Marke, kwamen verkleed als schotten en vergezeld door een doedelzakspeler.

“Er zijn zoveel mogelijke thema’s, en dan kiezen twee van de 15 ploegen voor hetzelfde thema.” Prompt werd er besloten om toch de drie origineelste ploegen een prijs te geven.

De winnaar werd ‘De Iprit Skoavers’, een team bestaande uit buurtbewoners uit de hele actieve buurt van de Diagorasstraat in Marke. Hieronder vind je hierover een artikel:

“Het zijn de details die het hem gedaan hebben”, vertelt Stijn. “Ze waren niet enkel als Schotten gekleed en hadden een doedelzakspeler meer, maar tot hun slips toe waren in het thema, en ze maakten ook een vlag voor hun team in het thema. Ze deelden ook kleine snoepzakjes uit met de naam van hun team.”

De tweede team werd ‘Scott Team Westerlo’ en de ‘SK-girls’ werden derde.

Individueel

Bij de individuele deelnemers in de namiddag werd er een klassement opgemaakt bij de heren, de dames en de kinderen tot 12 jaar.

Ward Honoré uit Kortrijk won opnieuw bij de mannen, hij haalde een afstand van 32,23 meter. Ward kreeg symbolisch een vat omdat hij onder meer een jaar gratis bier in de vorm van maandelijkse waardebonnen wint bij ’t Schuttershof. Hij werd gevolgd door Bart Decubber uit Waregem en Kyle Devolder uit Marke.

Bij de vrouwen konden de zusjes Boons zoals andere jaren ook opnieuw het podium op. Dit keer werd Isabel Boons uit Vladslo (met Markse roots) de winnaar met 27,39 meter. Julie Dusselier uit Wevelgem/Lauwe werd tweede en Hetty Boons uit Marke werd derde. Er waren waardebonnen van Me Gusta, Lingerie Capet en een boeket van Greenhouse. En Isabel mag een jaar lang elke week smullen van een Bicky Burger.

Net zoals vorig jaar won Foons Vermeire uit Wevelgem weer het kampioenschap bij de kinderen. Hij mag een feestje ter waarde van 400 euro organiseren bij Beugnies Les Chocolats in Marke, dit in de vorm van een chocoladeworkshop voor 10 kinderen. Het was dit weekend de laatste keer dat Foons mocht deelnemen bij de kinderen en dat kon hij dus met een winnende afstand van 22,37 meter in stijl afsluiten.

Loïc Dusselier uit Kuurne werd tweede en Leon Lamerand uit Wevelgem derde.

Zowel bij de teams als in het individueel kampioenschap kon het Belgisch Record van 35,65 meter dat Thomas Vandeneynde gooide in 2017 nog altijd niet verbroken worden.

Prijzen

Er werd ook een wedstrijd uitgeschreven voor wie de origineelste reclame voor het Savatteschieten kon maken. Ingo Dejonghe en Lore Lievens wonnen hier prijzen mee.

Er waren nog verschillende prijzen. Deze werden uit de doeken gedaan in het onderstaand artikel:

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.