Search

Marie Thérèse had heel veel vriendinnen en was goed omringd

wijlen Marie Thérèse Huysentruyt (Begrafenissen Debonné/Sereni)

Op donderdag 22 februari overleed Marie Thérèse Huysentruyt in het woonzorgcentrum Ter Melle in Heule, waar ze nog de laatste sacramenten kreeg.

Marie Thérèse werd op 18 juli 1924 geboren in thuis in Sente. Toen ze één jaar was verhuisde ze met haar gezin naar de Peperstraat in Heule.

Marie Thérèse liep school in het Spes Nostra en trok dan naar O.L.V. van Bijstand in Kortrijk. Ze moest er echter stoppen door de oorlog.

Op jonge leeftijd ging Marie Thérèse in het ‘Bonneterietje’ in Bissegem stikken. Daar werkte ze zeven jaar. Ze bleef daarna thuis om voor haar vier kinderen te zorgen.

Ze was de weduwe van Jozef Vercampt van en woonde in de Kransvijver in Heule. Sinds januari vorig jaar verbleef ze in het woonzorgcentrum Ter Melle in Heule. De familie is het personeel en vooral de nachtverpleegsters en Sander de hoofdverpleger zeer dankbaar voor de goede zorgen.

De kinderen zijn Christiaan (+), Mia (+), Gilva (wed. Dirk Devos) en Jan (met Nadine Deblauwe).

Dries, Katrijn, Justine en Emma zijn de kleinkinderen.

Er zijn met Floris, Roxanne, Remus, Helena, Hannah en George ook al zes achterkleinkinderen.  

Marie Thérèse had veel vriendinnen en goede buren, met wie ze graag afsprak. Ze trok wekelijks met een gezelschap naar Euroshop om er koffie te drinken en ging regelmatig naar optredens in een zaal in Lauwe. Ze ging mee tot het niet meer lukte om op de bus te stappen.

Ook naar de Spatjes, waar haar dochter Gilva in speelde, ging Marie Thérèse graag kijken. Ze ging vaak naar drie voorstellingen in hetzelfde seizoen, telkens met een andere groep vriendinnen.

Heel gelovig was Marie Thérèse ook. Ze trok wekelijks naar de eucharistieviering in het woonzorgcentrum en ging na de mis iets drinken in de cafetaria. Marie Thérèse was altijd omringd met vrienden en vriendinnen. Ook in het laatste jaar dat ze in het woonzorgcentrum verbleef maakte ze nog veel vrienden.

Ook katjes zag Marie Thérèse heel graag.

Marie-Thérèse was een trotse vrouw die er altijd piekfijn uitzag. Ook haar haren moesten er netjes bij liggen.

Ze keek ook graag naar ‘Familie’ en hield enorm van het programma ‘Blokken’. Daarnaast had ze haar boekjes en kranten die ze las.

Het afscheid vindt plaats op dinsdag 27 februari om 10.30 uur in de Aula Leiekant in de Rekkemsestraat 83 in Marke.

(Begrafenissen Debonné/Sereni)

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.