Search

Marie is gepassioneerd door lekker eten en zeker door kaas

Marie-Astrid Gomez - copyright foto Els Deleu

Marie-Astrid Gomez (43) opende op woensdag 1 maart haar kaas-, charcuterie- en delicatessenzaak Marie’s Happiness op de hoek van de Generaal Eisenhowerstraat en de Koningin Elisabethstraat in Kuurne.

Met Marie’s Happiness gaat Marie-Astrid voor een volledige ommekeer in haar carrière. Ze werkte 20 jaar als accountmanager voor industriële klanten maar heeft een passie voor lekker eten en zeker voor kaas. “Daar zullen mijn Franse roots wel voor iets tussen zitten”, denkt ze. Marie-Astrid werd in Parijs geboren, woonde in de Camargue in het zuiden van Frankrijk en later in de omgeving van Rijsel in het noorden van het land.  Ondertussen woont Marie-Astrid al meer dan 20 jaar in België. “We woonden nog in Kuurne maar vonden ons eigen stekje in Desselgem.” Daar woont Marie-Astrid samen met Thomas Iserbyt en zijn twee kinderen. Marie-Astrid verzorgt in haar vrije tijd haar paarden die ‘met pensioen’ zijn. Ze is ook creatief en tekent en schildert graag.

Passies

“Nadat ik vorig jaar een zwaar auto-ongeval had, begon ik na te denken. Ik had een hele leuke job, maar ik had ook mijn passies binnen het lekkere eten. De standaard doorsneekeuken vind ik geweldig, maar dat leuke extraatje vind ik nog beter. Ik kom uit een multiculturele familie: mijn vader is van Spaanse afkomst en mijn moeder is een Nederlandse. Ik kreeg dus altijd nogal wat invloeden.

Het was nu of nooit als ik iets met lekker eten en kaas wou doen en daarom ging ik er voor en gaf ik mijn job op.”

Inrichting

Op het internet vond Marie-Astrid het pand in Kuurne. “We hadden nog in Kuurne gewoond en vonden de ligging van het pand op de hoek van de Generaal Eisenhowerstraat en de Koningin Elisabethstraat geweldig!”

“Er is een goede klik met de eigenaar en we kregen carte blanche voor de inrichting. Daarvoor zorgde mijn partner met zijn interieurbedrijf To the Point uit Moorsele.”

Assortiment van kaas, charcuterie en zoveel meer

Bij Marie’s Happiness vind je een mooi gamma aan kazen. Er zijn de standaardkazen die iedereen kent maar je vindt er ook veel die niet door iedereen gekend zijn. “Met het idee spelend dat ik mensen ook wil laten proeven, richtten we een proefhoekje in. Zo kan je andere dingen leren kennen.”

Marie-Astrid werkt bewust met een kaasmeester om het assortiment zo breed mogelijk te houden.

Er is ook een mooi gamma fijne charcuterie met verschillende soorten salami, Pata Negra, enz.

Het is de bedoeling dat in Marie’s Happiness veel producten verkocht worden die nog niet zo goed gekend zijn.

De aangepaste wijnen werden samen met een sommelier gekozen. “Ik werk zoveel mogelijk met lokale producenten”, vertelt Marie-Astrid. “Zo worden zowel de confituren als de kroketten gemaakt door iemand uit Kuurne. Naast al die ambachtelijke producten is er ook een gamma olijfolie uit Zuid-Frankrijk en een gamma met balsamico-azijn die ik rechtstreeks in Italië koop. Dit kan mooi zijn als geschenk maar is ook héél lekker in de keuken.”

“Chocolade koop ik rechtstreeks bij de producent in Rijsel: van bean-to-bear gebeurt alles eerlijk en de Boliviaanse en Dominicaanse boeren krijgen hun geld. De verpakking is 100 % afbreekbaar.

Voor de bieren werkt Marie-Astrid samen met Brouwerij Den Gouden Arend uit Roesbrugge. “Ook de picon en de gin – een uitzonderlijke gin op basis van hop – komt van deze brouwerij.

Kuurne

“De ondersteuning van de mensen uit Kuurne is echt geweldig”, ondervond Marie-Astrid.

De winkel is open van maandag tot zaterdag. Op maandag- en vrijdagvoormiddag is het gesloten.

“Op zondag is het gesloten, maar voor feesten doe ik wel open op zondag. Zo denk ik bv aan vader- en moederdag en Kerstmis.”

Er zijn kaas-, tapas- en dessertplanken mogelijk voor feesten en recepties, zowel voor particulieren als bedrijven. Die kunnen afgehaald worden in de winkel maar er wordt over heel België ook aan huis geleverd.

Marie’s Happiness, Generaal Eisenhowerstraat 46 in Kuurne. 0468 059 455

www.marieshappiness.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.