Search

Maria viert haar verjaardag met de familie

copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 28 oktober vierde Maria Vierstraete uit Lendelede haar 95ste verjaardag samen met de familie. Dit deed ze in het woonzorgcentrum AKSENT in Lendelede, waar ze verblijft.

Maria is mama van zeven kinderen, nl. Marc, Christine, Carine, Martine, Nadine, Koen en Caroline. Er zijn ook 13 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen. «“Al wel 25 jaar geleden begon ik met de hele familie uit eten te gaan voor mijn verjaardag. Dat hebben we al die jaren herhaald”, zegt Maria. De laatste jaren wordt de verjaardag van Maria in het woonzorgcentrum in Lendelede gevierd.

Bio

Maria werd op 25 oktober 1928 in Izegem geboren. Ze groeide daar ook op.

Na haar huwelijk met André Vanderheeren die van Lendelede kwam, verhuisde ze naar Lendelede.

Het eerste jaar dat ze gehuwd was, stikte Maria leder in een handtassenwinkel. Na de geboorte van Christine bleef ze thuis om voor haar gezin te zorgen.

Maria was een harde werkster. Met haar zeven kinderen had ze veel was, en die werd nog gebleekt op het gras.
Ze kookte altijd vers eten met groenten die rechtstreeks van ’t land kwamen.

Ze was nog lid van de vrouwenbond, maar kon daar eigenlijk niet veel naar toe gaan. Ze was heel punctueel en wou haar huishouden met haar vele kinderen tot in de perfectie runnen.

Maria werd in 1982 al weduwe.

Ze woonde in haar huis in Ledegem, en nadat ze het verkocht ging ze in een appartement en later in een assistentiewoning wonen. De laatste vier à vijf jaar verblijft ze nu al in het woonzorgcentrum.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.