Search

Mama’s Jasje en Geena Lisa komen naar Marke en Tielt

copyright foto Els Deleu

De Koninklijke Muziekvereniging Marke en de Koninklijke Stadsharmonie De Goede Vrienden uit Tielt komen op 13 en 21 april met een gezamenlijk programma op de proppen. Zondag hadden de beide verenigingen samen een repetitiedag in het OC van Bellegem.

De beide muziekverenigingen delen dezelfde dirigent, nl. Bart Feys, afkomstig uit Wevelgem en wonend in Kortrijk. Samen brengen ze zowel in Marke als in Tielt een concert samen met Mama’s Jasje en met Geena Lisa. Ze deelden al eens het podium met een concert met Free Souffriau.

“Het is gemakkelijk om de stukken in te oefenen, want we hebben dezelfde dirigent”, luidt het. Vorige zondag was de eerste keer dat er samen gerepeteerd werd. De mensen van Marke zullen met zo’n 35 muzikanten zijn en er zijn er 20 van Tielt.

“We kozen voor een concert met twee artiesten, om voor de pauze het repertoire van Geena Lisa en erna dat Mama’s Jasje te brengen. Beide artiesten brengen elk een acht- à negental nummers die begeleid worden door de twee muziekverenigingen samen.

Met Geena Lisa worden meer covers gebracht, zoals Disco Inferno, River Deep Mountain High, You’ve got a friend, It’s raining man, Don’t cry for me Argentina…

Mama’s Jasje brengt samen met de muziekverenigingen de klassiekers van in het begin, zoals Zo ver weg, Teken van Leven en ook nog twee liedjes die Peter Vanlaet bracht in Liefde voor Muziek in 2020, zoals Nathalie van Gilbert Bécaud en Aan en Uit, naar On & On van X-Session.

De nummers van Geena Lisa waren al gearrangeerd voor harmonie. Bart maakte zelf alle arrangementen van de  nummers van Mama’s Jasje. “Ieder instrument moet uiteraard aan bod komen.”

Praktisch

De concerten vinden plaats op zaterdag 13 april om 20 uur in het CC Gildhof  in Tielt en op zondag 21 april om 16 uur in het OC in de Hellestraat in Marke.

Voor het concert in Tielt bestel je de tickets aan 28 euro via https://webshoptielt.recreatex.be/Tickets/Detail?id=7d7764e8-4494-ee11-a2e7-b817d5a8f2fc

Voor het concert in Marke zijn tickets aan 25 euro bij de muzikanten te verkrijgen, maar ook in het OC in Marke en bij Brood en Kaas Santy in de Rekkemsestraat 177 in Marke en via https://www2.sjmarke.be/tickets

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.