Search

Linne springt op de Tandem

Het nieuwe directieteam vanaf 1 september met Linne Brants en Wim Callewaert (copyright foto Els Deleu)

Linne Brants (33) is de nieuwe directeur die samen met directeur Wim Callewaert de VKLS De Tandem in Bissegem zal leiden.

Linne is afkomstig uit Leuven. Ze woonde nog in Harelbeke en woont nu in Beveren-Leie. Ze is getrouwd met Wim Vanderjeught die uit Lo-Reninge komt. Het koppel heeft twee kinderen van 5 en 3 jaar.

Na haar lerarenopleiding Wiskunde-Geschiedenis voor het secundair onderwijs volgde ze via een schakelprogramma nog een Master Orthopedagogie.

Linne kwam voor haar eerste job in de hulpverlening terecht. Ze startte als leefgroepbegeleidster. “Dat was maar voor drie maanden, want we verhuisden toen naar West-Vlaanderen en ik moest ander werk zoeken. Ik kon kort een vervanging doen als orthopedagoog in het buitengewoon onderwijs in Oostakker”, vertelt ze. Linne was dan anderhalf jaar pleegzorgbegeleidster in Oost-Vlaanderen.

In het vroegere zorgbedrijf van Roeselare – nu Motena – kreeg Linne haar eerste job als leidinggevende. “De andere jobs waren begeleidingsfuncties”, zegt ze. Linne werd in Roeselare verantwoordelijke in de kinderopvang.

De laatste vijf jaar werkte ze als coördinator in VZW Op Maat in Kortrijk. Dat is een dienst voor persoonlijke assistentie.

Andere context

Linne had nood aan een nieuwe uitdaging en wordt op 1 september directeur in VKLS De Tandem. “De context zal hier meer bieden wat ik zoek”, zegt ze. “In het onderwijs word je ondersteund als leidinggevende. Je komt in een grotere organisatie terecht en dat zal beter bij me passen. Door een aantal werkervaringen weet je beter wat je zoekt en in functie daarvan ging ik op zoek. Sowieso wou ik in het onderwijs of in de zorg terechtkomen. Ik werk graag met mensen en het was niet mijn ambitie om in een groot bedrijf terecht te komen.”

Bij de directiefuncties in VKLS De Tandem is er een onderlinge verdeling van de opdrachten. “De functieomschrijving komt sterk overeen met de job die ik deed bij VZW Op Maat.” Linne zal onder meer instaan voor de opvolging van het personeel, beleidsgerichte taken, de zorg opvolgen, enz… “Dat zijn zaken die ik ook deed. Het is dus een zelfde job in een andere context. Hier worden ook kinderen opgevolgd.”

Linne zal eerst en vooral beginnen met de school en het team te leren kennen. Ze zal ook overnemen en opvolgen wat Stefanie Moenens opstartte.

Dat ze onmiddellijk in een splinternieuw bureau zal mogen werken, is een meevaller.

Vrije tijd

De vrije tijd van Linne gaat vooral naar haar kinderen. “Familiebezoekjes doe ik ook graag, maar bij ons betekent dit onmiddellijk wel een uitstap naar Leuven of Lo-Reninge. Ik spreek ook graag eens af met vriendinnen om iets te eten of te drinken.

“Thuis hebben we ook een moestuin waar we het nodige werk hebben.

“Vorig jaar deed ik ook pilates. Nu kijk ik eventueel naar iets anders, misschien ga ik wel opnieuw dansen. Ik zal ook kijken hoeveel er op school verwacht wordt voor ik allerlei dingen inplan. Ik kijk er alvast erg naar uit!”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.