Search

Lentewandeling met zintuigenfestival

vooraan zien we de drie studenten en achteraan Wim Camelbeke (De Kindervriend), Tineke Codron (Vives) en Christophe Van Asten (De Kindervriend) - copyright foto Els Deleu

Op zondag 10 maart vindt de Lentewandeling van De Kindervriend opnieuw plaats. Voor de randanimatie kan De Kindervriend dit jaar beroep doen op studenten van de richting eventmanagement van Hogeschool Vives. Zij organiseren die dag op de domeinen van De Kindervriend het Sensakids zintuigenfestival. Er werden zowel voor de Lentewandeling als voor Sensakids twee verschillende affiches ontworpen. Deze zijn aan elkaar gelinkt.

Het concept van de wandeling zelf blijft hetzelfde als andere jaren. Er zijn afstanden van 4, 8, 12, 17 en 21 km mogelijk en er kan tussen 7 en 15 uur gestart worden aan De Kindervriend in de Rollegemkerkstraat 51 in Rollegem.

Een werkgroep binnen De Kindervriend organiseert de wandeling samen met de wandelclub WSK Marke. De mensen van De Kindervriend zorgen voor de bar. Argenta zorgt voor een appel voor iedereen.

De deelnameprijs voor de wandeling bedraagt 2 euro voor leden van de wandelsportfederatie en 3,5 euro voor niet-leden.

Zwembad

Drie studenten Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Eventmanagement van de Hogeschool Vives, nl Rhûne Cottyn uit Roeselare, Sarah Verelst uit Gullegem en Hélène Verfaillie uit Oostrozebeke zorgen dit jaar in het kader van hun Bachelorproef voor de randanimatie in de vorm van een zintuigenfestival met verschillende workshops. “Een zintuigenfestival zat in onze pitch. We gingen op zoek naar een partner en koppelden er ook graag een goed doel aan”, luidt het. “We vonden die partner bij De Kindervriend, waar men spaart voor de vernieuwing van het zwembad.”

Wim Camelbeke van De Kindervriend vertelt dat de werken aan het zwembad ondertussen bezig zijn. “We konden al 110.000 euro inzamelen, en hebben nog 40.000 euro tekort. Die opbrengst moet komen van nog enkele acties. In De Kindervriend zelf hebben we de Lentewandeling en een zomerfeest. Een organisatie die connectie heeft met enkele van onze ouders organiseert eind juni een barbecue.”

Sensakids zintuigenfestival

“We willen de kinderen opnieuw naar de essentie van de mens brengen. Hun beleving start bij de zintuigen. Dat willen we met ons project ‘Sensakids’ terugbrengen.” De studenten worden begeleid door docente Tineke Codron. De opleiding Eventmanagement bestaat dit jaar 20 jaar bij Vives.

“In het derde jaar moeten de studenten echt met de praktijk kennismaken. Zo werken ze ook op hetzelfde moment aan verschillende projecten en ondersteunen ze elkaar. Ze schrijven voor hun evenementen ook een volledig sponsordossier uit”, legt Tineke uit.

Het Sensakids zintuigenfestival vindt plaats op zondag 10 maart van 11 tot 18 uur.

Er wordt gewerkt rond smaken, zien, ruiken, voelen en horen. Alle standjes en workshops zijn gratis.

Smaken

Met een reis door de wereld van de smaak worden smaken en texturen ontdekt en komt het zoete en het bittere naar boven.

Voelen

Op het grasplein zullen boxen met verschillende texturen staan.

Er wordt geknutseld en geschilderd met de kinderen. “Bij textuurschilderen gaat voelen samen met zien, het is anders schilderen op doek dan op papier. We zullen met verschillende texturen tot één kunstwerk komen. Zo wordt één van de texturen bekomen door zand te mengen met verf.

Zien

De doorgang naar het textuurschilderen zal een tunnel met kleurenschaduwen zijn. “Door in de tunnel vol kleuren te gaan staan, zullen de kinderen met hun eigen schaduw bepaalde kleuren zien.”

Marieke Debaere van Danzas, een professionele yogalerares zal kinderyoga geven. Kinderen kunnen de dag zelf kiezen voor een tijdslot. Er wordt in groepjes van 8 tot 10 kinderen gewerkt. Hier komt opnieuw zowel het ‘zien’ als het ‘voelen’ aan bod.

Ruiken

Aan de hand van een memoryspel met geuren, zullen de kinderen verschillende geuren van kruiden ontdekken.

Horen

De kinderen kunnen zelf muziek maken met lege flesjes, potten, balpennen…

Over het terrein zal er ook een geluidssafari zijn: “de boxen met verschillende geluiden worden verspreid over het terrein.”

Extra

De band Gravel Unit uit Menen zorgt voor muziek tijdens het evenement.

Om wat extra inkomsten te genereren zal er een tombola met verschillende prijzen zijn. Er zijn ook grote prijzen zoals een ticket voor Paintballvalley in Zwevegem. De deelnameprijs voor de tombola is 1 euro.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.