Search

Laatste kans om ‘Oliver, the Musical’ te zien

Op zondag 23 oktober vindt de laatste voorstelling van ‘Oliver, the Musical’ plaats in de Stadsschouwburg van Kortrijk. Deze productie van het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel (KKLT) wordt gebracht door volwassenen en kinderen.

Oliver vertelt het verhaal van Oliver Twist in 1838, naar het boek van Charles Dickens. Het boek vormde een protest tegen de wantoestanden van zijn tijd. Oliver was een arme belhamel die het doelwit van pesterijen en uitbuiting werd.

“Voor de productie ‘Oliver, the Musical’ werd het verhaal geactualiseerd en werd het geheel getransformeerd in een hedendaagse vormgeving. Het KKLT brengt deze gekende klassieke musical in een regie van Carlos Decoene van het Carloconitheater uit Roeselare weer tot leven”, aldus voorzitter Guy Leleu.

“Naast een prachtige musical wordt het ook een aanklacht tegen de huidige verdoken armoede binnen onze maatschappij.”

Niet minder dan 20 kinderen acteren, zingen en dansen in het stuk. Ook verschillende volwassenen staan op het podium. Ze hebben er 70 repetities opzitten. Ronny Delombaerde heeft de muzikale leiding en Bart Feys zit aan de piano.

Nathan Pruvoost zorgt voor de choreografie en Rik Deketele is verantwoordelijk voor het decor.

De cast

Arthur Gheysen uit Lauwe vertolkt de rol van Oliver Twist. De cast bestaat verder uit Frederik Arie en Charlotte Sameyn uit Kortrijk, Willem Dekiere, Miek Zutterman en Danny Simoen uit Izegem, Pieter Vyncke, Bart en Daan Catteeuw en Sylvie Vleminck uit Roeselare, Jessie Deschrijver uit Lichtervelde, Evva Lefever uit Sint-Eloois-Winkel, Ann De Winter uit Oosterzele, Jean Claude Vercruysse uit Waregem, Dominique Strobbe uit Rollegem, Tine Maes uit Anzegem, Perla Vigna uit Marke, Kathleen Muylle uit Ledegem, David Lammens uit Lembeke, en Simon Allosserie, Vicky Delrue en Laurence Deweerdt uit Gent.

De ‘kinderbende’ bestaat uit Fauve Lecoutere, Léona Vanpoucke en Niki Dewulf uit Kortrijk, Louis Vande Voorde uit Wielsbeke/Kortrijk, Perla Vigna, Gust Vanneste en Sep Vandenbussche uit Marke, Amélie Vandendriessche uit Wevelgem, Alejandro Tijtgat, Jakub Mielczarek en Joppe Vercruysse uit Waregem, Amber Meyfroot uit Oostrozebeke, Sarah en Eliza Simoens uit Izegem, Elise Maes en Lize Vanquathem uit Staden, Lotte Eggermont uit Anzegem, en Hanne en Michiel Lammens uit Lembeke.

De regisseur

Carlos Decoene (68) uit Roeselare staat in voor de regie. Hij werkte al voor VRT, VTM en op cruises en deed al voorstellingen in verschillene landen. Hij heeft een eigen gezelschap, doet solovoorstellingen en werkt ook met muzikanten.

Hij gaf les in Wenen, Firenze en Sienna. Hij volgde een academische opleiding aan het Sabbattini theater en schoolde zich in het buitenland bij in het bewegingstheater.

Oliver wordt op vandaag 23 oktober om 14.45 uur nog 1 keer gespeeld. Tickets aan 25 euro, of 23 euro voor wie minder dan 26 jaar is, kunnen online gekocht worden via www.kklt.be onder Tickets of via https://www.schouwburgkortrijk.be/programma/1528/KLT/Oliver

Gedurende het jaar 2022-2023 plant het KKLT nog een nieuwjaarsconcert op 15 en 22 januari met als speciale gasten Nicola Vigna en Bart Snauwaert en de operette De Lustige Weduwe op 19 en 26 maart en op 2 april.

een voorsmaakje
error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.