Search

Kuurns koppel neemt de Marktfrituur in Harelbeke over

Merel en Stef (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 1 oktober nemen Stef Vandendriessche (23) en Merel Vanloocke (20) de Marktfrituur in het centrum van Harelbeke over.

Stef Vandendriessche is afkomstig uit Kortrijk. “Een groot deel van de familie woont eigenlijk in Oostrozebeke”, vertelt hij. Merel Vanloocke groeide op in Menen. Haar familie woont in Rekkem en Moeskroen. Stef en Merel trouwden vorig jaar en wonen nu in Kuurne. Nu gaan ze hun gezamenlijke droom tegemoet.

“Mijn mama woont deeltijds in Tenerife”, vertelt Stef. “Vorig jaar zaten we daar samen met de zus van Curd, die nu samen met zijn vrouw Ann nog de frituur runt. We hoorden dat Curd en Ann met pensioen wilden gaan en iemand zochten om hen na 28 jaar te vervangen.”

Stef werkte als metser bij Vanderougstraete. “Mijn baas was geschrokken toen hij over onze plannen hoorde. Ik werkte er al jaren, van tijdens mijn stages, in de vakanties en dan ging ik vast in dienst. Ik kon er heel veel ervaring opdoen. Ik had een supergoede baas”, aldus Stef.

Merel werkte eerst als consulente in het H.Hart. ‘Tien maanden geleden ben ik veranderd van werk en werd ik zorgkundige in het woonzorgcentrum Evariste Carpentier in Kuurne. Ik voelde me er op mijn gemak.” Merel werkt al van in haar studententijd in een frituur. Toen ze stopte met school deed ze onmiddellijk ook een flexi waar ze haar studentenjob gedaan had.

“We deden ondertussen allebei flexi’s in een frituur, vandaar onze interesse in de Marktfrituur. Het is een droom die we samen koesterden!” Sinds 1 augustus stopten Stef en Merel op hun werk en kwamen ze inwerken in de Marktfrituur.

Beiden eten ze heel graag frietjes. “Je moet ze natuurlijk ook proeven! Vandaar dat we af en toe gaan sporten. Stef houdt van een toertje fietsen, gaan wandelen met het hondje en van liefhebbersvoetbal met zijn broers op de Lange Munte in Kortrijk. Merel gaat af en toe eens lopen.

De Marktfrituur

Stef en Merel willen de kwaliteit in de Marktfrituur en het verhaal van Curd en Ann behouden. “Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen aanpak en manier van doen. Wij zullen kijken om bepaalde zaken te serveren op een bord. De bestaande gerechten zullen blijven maar wij geven er onze eigen touch aan en er komen enkele gerechten bij. We zullen het nu al ruime aanbod nog wat vergroten!”

De openingsuren blijven 7 dagen op 7 van 11.30 tot 13.30 uur. “In de week zijn we ’s avonds open van 17.30 uur tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag blijven we open tot 23 uur en de zondag weer tot 22 uur. Zo zijn de klanten het gewoon.”

Openingsdag

Op zondag 1 oktober is de openingsdag van Stef en Merel. “Curd en Ann blijven nog open tot zaterdag 30 september.”

Stef en Merel zijn Curd en Ann alvast dankbaar dat ze de afgelopen maanden zoveel konden bijleren. “Ook al hadden we wat ervaring in frituren, ook alles van buiten de openingsuren is belangrijk, zoals de bestellingen, de boekhouding, enz… Er komt veel meer bij kijken dan enkel het bedienen van de klanten! We zijn ook tevreden dat de studenten en de flexi’s blijven. Zij kennen ook de werking van de frituur en vormen een goed team.”

“We werden ook goed ondersteund door Wouter Depuydt van de Stad Harelbeke.”

Met de openingsdag geven Stef en Merel een glaasje Cava of fruitsap en zullen ze de frituur versieren. “Zo weet iedereen dat er iets speciaals is!”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.