Search

Kunstwandeling tijdens de Tinekesfeesten

We zien de werkgroep van Knoflook met v.l.n.r. Nancy Geeroms, Els Dresselaers, Sven Bossu, Ronny Claeys, Jean-Pierre Herman (Gullegem), Johan Laperre (Gullegem) en Marijke Rummens. Hilde Vernou en Marleen Marquant ontbreken op de foto (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 10 september kan je van 14 tot 19 uur de Knoflook Kunstwandeling volgen in Heule. Wie liever zondag op stap gaat van de ene naar de andere kunstenaar kan dat tussen 10 en 18 uur.

Knoflook is een route van ruim 2 km waarlangs verschillende locaties zijn waar je kunst kan bewonderen. Dit jaar is het Kasteel in Heule het enige startpunt. “We mochten vorig jaar geen lus maken en moesten twee startpunten hebben, zodat alles wat meer verdeeld was voor corona.”

Elk jaar gaan de organisatoren op zoek naar nieuwe locaties. De kerk en het kasteel van Heule zijn wel vaste stekken die terugkomen.

“We vonden voor deze 22ste editie 28 kunstenaars die tentoonstellen op 11 locaties”, aldus Nancy Geeroms van Knoflook.

Naast de vier Heulse kunstenaars Annelore Desmet, Dries Depoortere, Lieven Delombaerde en Jo Vandeleene zijn er twee kunstenaars uit Kortrijk, nl. Filip Ramon en Regina Vancraeynest. Daarnaast zijn er ook kunstenaars uit de andere deelgemeenten, de omliggende gemeenten en ook uit de wijde omgeving. “Er komen zelfs kunstenaars uit Mechelen en Limburg. We proberen ook elk jaar een sociaal doel de kans te bieden om deel te nemen. Dit jaar doet de Branding uit Heule mee met enkele van hun kunstenaars.”

Soms komen ook kunstenaars terug, maar om te vermijden dat er te veel herhaling in zit letten we er op dat er toch vijf jaar tussen twee deelnames aan Knoflook ligt.

Er komen verschillende kunstvormen aan bod.

Dit jaar is ook Johan Lapere uit Gullegem  – één van de mensen van de werkgroep – een deelnemende kunstenaar. “Zijn kereamieken werkjes passen perfect in Alvaro, waar hij tentoonstelt.”

In het kasteel aan de Heulsekasteelstraat 1 tonen al vijf kunstenaars hun werken. De volgende kunstlocatie is MFC Zonnebloem. Dan loopt de route naar de Mellestraat 27 en de Kolleblomme bij Ter Melle, de tuin van kapsalon Naturel in de Pastoriestraat 6, de Sint-Eutropiuskerk, de Heulestraat 34. Dan zijn er drie huizen in de Zeger van Heulestraat aan de nummers 36, 57 en 64 waar je werken van kunstenaars ziet. De Deltagroep aan Warande 9 is de laatste locatie. “De deelnemers krijgen aan de startlocatie een plannetje mee.”

Knoflook4kids

Er wordt eveneens aan de kinderen gedacht. “Voor de kinderroute zijn er op elke locatie opdrachtjes te vervullen. De kinderen moeten er iets zoeken, tekenen of knutselen. Als ze op het einde van de route hun blaadje afgeven krijgen ze een attentie.”

Nieuw bloed

De leden van de werkgroep vragen ons nog eens uitdrukkelijk om zeker te vermelden dat men op zoek is naar nieuw bloed voor de werkgroep. “We hebben een horizontale structuur en zoeken nieuwe mensen. Je hoeft geen kennis van kunst hebben, maar natuurlijk wel wat geïnteresseerd zijn in kunst. We zoeken allerhande profielen zoals mensen voor communicatie, organisatoren en mensen die catering kunnen doen voor een bedanking van de kunstenaars, locatiehouders en sponsors.

“Wie wil meewerken in een toffe groep aan een tof product kan zich kandidaat stellen via knoflook@tinekesfeesten.be

Knoflook kunstwandeling op zaterdag 10 september van 14 tot 19 uur en op zondag 11 september van 10 tot 18 uur.

www.knoflook-heule.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.