Kubbers zijn er klaar voor

Op de foto zien we v.l.n.r. Christophe Neirynck uit Bellegem (bestuurslid), Annelies Ottevaere uit Rollegem (bestuurslid), Jan Vanneste uit Rollegem (bestuurslid), Danny Gylain (bestuurslid), Kevin Deloose (Penningmeester en administratie) en Matthieu Mistiaen uit Aalbeke (café Palace – Rollegem). Voorzitter Marnix Deloose ontbreekt op de foto. (Copyright foto Els Deleu)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op zaterdag 18 juni organiseren de Palace Kubbers hun jaarlijks kubbtornooi op de terreinen van het Don Boscocollege aan de Don Boscolaan in Kortrijk.

“Na twee jaar geen kubbtornooi kunnen we nu al stellen dat het kubbtornooi een succes is”, aldus Kevin Deloose van de Palace Kubbers.

“Voorlopig meldden er zich 46 ploegen, dus er is nog plaats voor 2 ploegen. Het is ons eerste tornooi onder onze nieuwe naam Palace Kubbers en wilden er iets speciaals van maken. We lieten nieuwe t-shirts maken, zorgen voor heel wat prijzen en maakten zelfs een filmpje met de leden om de spelregels uit te leggen.”

De ploegen komen uit de buurt maar ook uit Zeebrugge, Heuvelland, Vlaams-Brabant, Booischoot, Tienen en nog meer gemeentes. “Ook alle niveaus zijn aanwezig wat zal zorgen voor een uitstekende mix en iedereen zal kunnen strijden op hun niveau. De top van Belgie zal aanwezig zijn op onze velden, ploegen die we niet veel meer zien op de kubbvelden die er wel gewoonte van maken om wel jaarlijks te komen naar ons tornooi en kennissen van kubbleden die hun eerste kubbtornooi zullen aanvatten.”

Toegankelijk voor iedereen

“Kubb moet volks blijven en toegankelijk voor iedereen, daarom zijn ook dit jaar de prijzen zeer democratisch om iets te drinken of te eten”, stelt Kevin. Net als vorige edities krijgen alle deelnemers een apero-bordje om hun eerste hongertje te stillen en voor de mensen die willen kan dit begeleid worden door zelfgemaakte en bekende picon.” Als middagmaal kunnen er belegede broodjes of verse pasta verkregen worden. “Om onze traditie dan ook volledig te houden bieden we dan in de namiddag onze felbegeerde verse wafels aan.”

Het tornooi begin om 9 uur. Er zijn 8 voorrondes en er zijn finalereeksen in een A-, B- en C-reeks. De finale zou rond 17.30 uur moeten gespeeld worden.

De Palace-Kubbers hopen ook veel supporters te mogen verwelkomen.