Search

Kokopelli werkt dit jaar rond kleuren

copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei vindt het Kokopelli festival voor het hele gezin weer plaats in en rond de Dwarsschuur van ’t Goet te Wynckele in de Peperstraat in Gullegem. Dit duurzaam festival is al aan de 17de editie toe. Dit jaar wordt er vooral rond verschillende kleuren gewerkt.

“Dit jaar gaat alles dus over kleuren, die zijn heel divers, en laat ons nu net diversiteit hoog in het vaandel houden”, luidt het. “Diversiteit, toegankelijkheid, Global Sound, beleving, wereldburgerschap en duurzaamheid zijn onze kernwaarden.”

Er zullen het hele weekend workshops zijn voor kinderen en volwassenen, er komen artiesten uit verschillende windstreken en daarnaast is er heel wat beleving.

Het festivalterrein is het hele weekend gratis toegankelijk. “We nemen ‘toegankelijk’ vrij letterlijk, want we zetten ook in op mensen met mobiliteitsproblemen.”

Doordat er dit jaar geen uitbater voor een camping was, is kamperen niet mogelijk dit jaar. “We legden onze volledige focus op het festival.”

Op zaterdag kan je van 14 uur tot 2 uur ’s nachts naar Kokopelli komen, en op zondag van 11 tot 23 uur.

“Dit weekend beginnen we met opbouwen in en rond de Dwarsschuur. Het hoofdpodium bevindt zich aan het KSA-lokaal in de Vlaskapelstraat.”

Label

Kokopelli haalde voor de tweede keer al het EFFE-label. “Dat kan je aanvragen en wij voldoen aan de voorwaarden. Het is een kwaliteitsstempel voor een ‘remarkable arts festival’. Het gaat over de inhoud van je groepen en wat je er rond doet en over hoe je op duurzaamheid werkt en wat je op het niveau van je festival doet voor het milieu en hoe je mensen sensibiliseert”, wordt er uitgelegd.

Kleuren

De werkgroep ‘decoratie’ maakte weer veel podiumelementen zelf en hergebruikte verschillende materialen. “Binnen het thema zorgden zij dit jaar voor nog extra kleur. Via alle kleuren focussen we op diversiteit en kennismaken met verschillende culturen. De wereld wordt alsmaar diverser en we omarmen dat. Je haalt daar enkel maar voordelen uit.”

Muziek

Voor het muziekprogramma is het genre is heel divers, en ook de landen van waar de muzikanten komen, zoals Engeland, Kaapverdië, Nederland, België… er zijn ook verschillende nationaliteiten.

Think of One is een band die terug is van weggeweest. “Ze hebben en nieuwe plaat en komen terug naar ons festival. Ook Gentleman’s Dub Club is hier geweest in 2015. Ze lieten een goede indruk na bij ons en ook zij zijn blij om terug te keren. Dat is een grote naam op onze affiche.”

Workshops

Er zijn workshops op kindermaat, maar ook volwassenen kunnen er aan deelnemen. Zo worden er armbandjes gemaakt, geschilderd, geknutseld en wordt er met oude fleecedekens monsters gemaakt. Er is voor de kinderen ook een touwenparcours en er worden kapsels gecreëerd met verschillende kleuren…

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.