Kokopelli is dit weekend terug !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De 15de editie van Kokopelli Festival in Gullegem is een feit. Na enkele jaartjes geen festival werd er wel sterk doorgewerkt met het bestuur om het festival nog toegankelijker en nog duurzamer te maken. Er is een nieuwe huisstijl, maar ook een nieuwe website en er werd gewerkt aan de merchandise met niet louter festivalshirts maar kledij die ook doordeweeks of tijdens een uitje kan gedragen worden. “We werkten ook aan ons educatief pakket voor kleuters en lagere schoolkinderen.”

Op Kokopelli wordt er in het kader van wereldburgerschap en de steun aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen gewerkt rond het thema ‘kleding’.

Duurzamer en toegankelijker

Vanaf dit jaar gaat men bij Kokopelli volledig cashless, betalen gebeurt met bancontact of Payconiq. “Dit betekent minder afval aan papieren drankbonnen en ook toegankelijker waardoor je als bezoeker niet meteen 10 drankbonnen hoeft aan te kopen en perfect ook één drankje kan betalen.”

Hoogtepunt op 14 en 15 mei

Hoewel men bij Kokopelli het hele jaar door werkt rond wereldburgerschap, diversiteit en duurzaamheid, vindt op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei het hoogtepunt plaats met het festival in  en rond de gerenoveerde hoeve ‘Goet Te Wynckele’ in de Peperstraat in het centrum van Gullegem. Voor de tweede keer is Kokopelli gratis toegankelijk. “Dat is mogelijk door vele sponsors, de gemeente Wevelgem, de provincie West-Vlaanderen, Vlaanderen en de inkomsten van de drankverkoop.

Op zaterdag 14 mei kan je van 14 uur tot 3 uur ’s nachts genieten van muziek en beleving.

Ook op zondag 15 mei staat er van 11 tot 23 uur heel wat op het programma.

De camping op de pijplap is al open sinds vrijdagavond 13 mei.

Op zaterdag staan geprogrammeerd:

Dubioza Kolektiv, Arp Frique & Family, Dijf Sanders, Ko Shin Moon, Soul Shakers, Camel’s Drop, Chicos y Mendez, Radia Barbã en Caroll.

Op zondag is dat:

Jungle by Night, Orchestre International du Vetex, Radio Negra, Chapulines, David Walters, Caravan Disco en Tom Curaçao.

Het hele weekend door is er beleving voor jong en oud met Radio Quindo, Onthaalact Amersand, Action Weaving, Tetra Town, Ron Jaluai, Photobooth, Den Draad, het mobiele naai-atelier, bijenwasdoeken maken, zeefdruk, Afrikaanse doeken en modeshow, gelukspoppetjes maken en een circusworkshop.