Search

Kleinste Kortrijkse gemeente organiseert het meest wielerwedstrijden

copyright foto Els Deleu

De Koninklijke Wielerclub Sport en Nering Kooigem heeft dit jaar maar liefst 6 wedstrijden op het programma staan. “Dat zijn er het meest in heel Groot-Kortrijk. Dat kan enkel door een goede samenwerking, samen met onze jongeren, veel sponsors en een schitterend bestuur”, aldus de trotse voorzitter Rudy Buyssens.

De eerste wedstrijd komt er al aan op zaterdag 20 mei. “Dan staat onze eerste wedstrijd voor junioren gepland”, luidt het. De volgende wedstrijden voor junioren volgen op 2 augustus en 2 september. Er wordt telkens totaal 99,60 km gereden over 12 ronden.

Op 1 augustus is er een wedstrijd van 9 ronden voor een totaal van 74,70 km voor nieuwelingen.

Nieuw dit jaar zijn twee bijkomende gravelwedstrijden op 9 september.

“Maxime en Jens, onze jongere bestuursleden leidden ons naar het spoor van de gravelwedstrijden. We pikten hierop in, vroegen aan de wielerbond of het mocht, dienden de nodige aanvragen in bij de stad en werkten het uit. De verjonging van besturen van vandaag is heel belangrijk. Bij ons leveren de jongeren alvast schitterend werk.”

“Het zijn de enige gravelwedstrijden in Zuid-West-Vlaanderen. We organiseren die op 9 september, om 13.30 uur voor recreanten die niet aangesloten zijn en om 15.30 uur voor junioren. De gravelwedstrijden lopen voor 50% op onverharde wegen en mogen met een stadsfiets, mountainbike, gravelbike of koersfiets gereden worden. De fiets mag echter niet elektrisch aangestuurd zijn. De gravelwedstrijden starten niet op Kooigemplaats maar aan het Hof Vanneste in de Tontestraat in Kooigem.

Vanaf nu kan er voor de gravelwedstrijd ‘Fun’ van 9 september ingeschreven worden via

https://tinyurl.com/y927p89e

De inschrijvingen voor alle andere wedstrijden lopen via Cycling Vlaanderen.

Voor de gravelwedstrijden mogen er telkens maar 75 deelnemers zijn omdat de omloop maar 4,3 km is. Het parcours loopt over Kooigem en Sint-Denijs. De Fun wedstrijd telt 9 dergelijke rondes en deze voor junioren 11.

De wielerclub in cijfers

De Koninklijke Wielerclub Sport en Nering organiseert dit jaar 6 koersen.

Per wedstrijd zijn er 62 vrijwilligers aan de slag.

De club kan dit jaar op de steun 122 sponsors rekenen, maar ook bij de ommegang in het dorp zelf worden de bestuursleden goed ontvangen en kunnen ze vaak op steun rekenen.

“Het is een groot succes dat zo’n kleine gemeente zonder industrie op zoveel steun kan rekenen. Zonder die steun zou het niet mogelijk zijn zoveel wedstrijden te organiseren.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.