Klasreünie van klas in Heule georganiseerd door oud-leerlingen uit Heule en Oostenrijk

de aanwezige mensen van het jaar 1967 en hun twee gewezen leerkrachten (copyright foto Els Deleu)

In het restaurant ’t Hemelhof in de Brugsesteenweg in Kortrijk vond er op zaterdagavond 18 november een reünie plaats van de leerlingen van 1967 die tussen het eerste en het zesde leerjaar in de basisschool Kransvijver in Heule school liepen.

Toen Kurt Lapiere, die in Oostenrijk woont, in Duitsland moest zijn voor een huwelijksfeest. Hij schreef Cathy Bucket uit Heule aan met de vraag of ze niet eens een klasreünie zouden organiseren. Kurt wou hiervoor wel nog eens een ‘omweggetje’ maken.

“We merkten al snel dat wij niet de enigen waren die een grote interesse hadden in een samenkomst van diegenen van het jaar 1967 die in de lagere school naar De Kransvijver in Heule gingen”, luidt het in de speech van Cathy en Kurt. “We kregen langs alle kanten hulp om mensen te vinden. Jammer genoeg waren er enkelen die we niet terugvonden.” Mochten er onder hen zijn die ook in dat jaar zaten, en die niet aangeschreven werden, en hun gegevens mogen doorgegeven worden aan de organisatoren, dan mogen zij zich melden via https://www.streekgenoot.be/contact/

Al snel werd besloten om de bijeenkomst te organiseren bij Corinne Pattyn – zelf oud-leerlinge – en Stefaan De Mets van ’t Hemelhof in Kortrijk.

Naast Cathy Bucket en Kurt Lapiere waren de aanwezige oud-leerlingen Claudine Vanden Broucke, Katrien Herman, Maryline Claerhout, Steven Terryn, Serge Leenknecht, Sylvie Maerten, Willy Gaillaert, Wim Daldini, Syndha Dewolf, Nathalie Leuridant, Mario Dewitte, Gunther Taveirne, Christ Tremerie, Nancy Vandenbulcke, Dagmar D’Haene en Corinne Pattyn. Met Mr Vanhee en Mevr Annie werden ook nog twee oud-leerkrachten gevonden die mee aan tafel schoven.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen