Kinderen tot senioren dansen 900 minuten

copyright foto Els Deleu

In het kader van 900 jaar Kuurne pakken de Ouderenraad en de Jeugdraad uit Kuurne op zaterdag 18 maart samen uit met een dansmarathon van 900 minuten. “We dachten aan iedere leeftijd en er is voor elk wat wils”, vertelt Simon Lambrecht van de Kuurnse Jeugdraad.

Het dansfeest is een eenmalige organisatie omdat Kuurne dit jaar 900 jaar bestaat.

Het vindt plaats in de Kubox in de Kattestraat 188 in Kuurne.

De deuren gaan open om 12.30 uur. Van 13 uur tot 4 uur ’s nachts kan er gedanst worden.

De hele dag door staat er een foodtruck, zijn er zelfgebakken taarten door de Ouderenraad o.l.v. Christine Dursin, is er kinderanimatie, staat er een discospringkasteel en is er kaarting voor wie het liever wat rustiger houdt. Ook clown en ballonplooier Sergelino en de Kuurnse tafelgoochelaar Nico Speleers komen in de namiddag op bezoek.

Programma

Er wordt gestart met een kinderdans om 13.15 uur. “Dit is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar”, luidt het. “Er wordt ook een kinderdans aangeleerd.”

Om 14 uur start de roller-disco. “Er zullen rolschaatsen ter beschikking zijn maar wie er zelf heeft kan die natuurlijk ook meebrengen”. DJ Rustu en Warre staan aan de draaitafel.

Om 15.15 uur staat er linedance op het programma. Er wordt gestart met een demo linedance en daarna wordt er een eenvoudige linedance aangeleerd.

Vanaf 15.30 uur wordt er inkom betaald, aan democratische prijzen van 1 euro voor wie onder de 12 jaar is en 3 euro voor wie ouder is. Er wordt aan de deur betaald en er is geen voorverkoop van kaarten.

Herbert Verhaeghe draait Vlaamse muziek om 16.30 uur en een uurtje later is Marc Vandaele van de ouderenraad aan de beurt. “In onze tijd was hij DJ, en hij draait nu muziek van de jaren zeventig en tachtig”, vertelt Marijke Coussens van de ouderenraad.

DJ Fiësto (Kuurnenaar Stefaan Devlaminck) brengt muziek van de jaren tachtig en negentig en start om 19 uur.

Een uurtje later komt de coverband onder leiding van Hannes Pype die les geeft in het Spes Nostra in Kuurne. Hij wordt na een uur vervangen door Joppe van het Jeugdhuis ’t Molentje uit Kuurne.

Om 22 uur start de Safe Party Zone en heb je je identiteitskaart nodig. Dan is het tijd voor Les Pantomecs. Dit duo bestaat uit neven Emiel Decorte en Mathias Stamper en laat je het gevoel van op een trouwfeest beleven.

Voor commerciële fuifmuziek moet je om 23.30 uur in de Kubox zijn. Dan draait CrossCross.

Dan staan er ook om 1, 2 en om 3 uur dj’s geprogrammeerd.

Respectievelijk zijn dat DJ Buurman, of Thibault De Winter van de Jeugdraad met hedendaagse muziek, Triple R met Arthur Corbanie, de huisdj van Wunderbar uit Tielt die  zorgt voor commerciële fuifmuziek en DJ Hercules of Kuurnenaar Henri Boone die afsluit met allround fuifmuziek.

error: De inhoud is beschermd!