Kerstballen tellen bij Bellegemse handelaars

Enkele van de deelnemende handelaars (copyright foto Els Deleu)

Op vandaag – 1 december 2023 – start er bij elf Bellegemse handelaars een etalagewedstrijd. Tot en met 16 december kan je raden hoeveel kerstballen in de vazen bij de deelnemende handelaars zitten.

“We hebben een WhatsApp-groep met de Bellegemse handelaars, dit vooral voor de werken die er in Bellegem plaats vinden”, begint Helga Kints, één van de deelnemende handelaars.

“In onze WhatsApp-groep broedde het idee om iets te doen rond de kerstsfeer. Sowieso is de omzet van de handelaars tijdens de werken een stuk gedaald. We moesten iets doen om klanten te trekken. Het is dit keer door de werken gekomen, maar misschien was er ook een actie gekomen zonder de werken. En het smaakt alvast naar meer! We willen de mensen aansporen om lokaal te shoppen en met dergelijke acties kunnen we elkaar versterken.”

Kerstballen

“We dachten eerst over een late night shopping en kwamen dan even samen. Het moest iets laagdrempeligs zijn. En al snel kwam ook het idee om een vaas met kerstballen in onze etalage te zetten en dat er kon geraden worden hoeveel kerstballen in elke vaas steken.”

Alle handelaars van Bellegem werden aangeschreven. De handelszaken die deelnemen zijn Patisserie Vandeweghe, slagerij Wils, wijnhandel Amphora, Apotheek Degroote, Kapsalon Saskia, Juwelier Duprez, Frituur en Eethuis ’t Stroatje, Lauwers Fashion, Het Brouwershuys, Bellegems Brood en Copam Computers. De wedstrijdformulieren kunnen in al deze zaken afgehaald en gedeponeerd worden.

De deelnemers vullen op het formulier in hoeveel ballen er in de vaas in de zaak zitten en daarnaast vullen ze ook in hoeveel kerstballen er in totaal zijn over alle vazen.

Er is 1.000 euro te winnen. De handelaars die bonnen schenken verdeelden hun 100 euro in waardebonnen van 10, 20 of 25 euro. Elke deelnemer kan maximum 1 waardebon winnen. De actie loopt tot en met 16 december en op 17 december is er trekking van de winnaars.

Frituur en Eethuis ’t Stroatje had echter al vooraf verlof vastgelegd van 3 tot en met 12 december. “Er zullen hier opfrissingswerken plaats vinden, maar we zetten zeker onze vaas aan de etalage”, stelt Kevin Verlinde van ’t Stroatje. De eerste twee en laatste vier dagen van de actie zijn we trouwens open.

Laatavondshopping

Op vrijdag 8 december doen de handelaars iets speciaals. De deelnemende handelszaken zijn dan open tot 20.30 à 21 uur en de klanten zullen echt verwend worden.

Vanuit Unizo werd beslist om die avond ‘De Coureurs’ te vragen voor wat muzikale animatie tijdens de avondshopping. Zij zullen die avond in kerstkledij door de straten van de deelnemende handelaars lopen. Unizo financierde ook de bedeling van de flyer.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.